• Dolar
    32,3126
  • Euro
    35,1391
  • Altın
    2.292,930
  • Bist-100
    9,069
   
15/20 °C

Parçalı Bulutlu
   
NE VAR NE YOK? KEŞFET ŞEHİR REHBERİ ŞEHİRDE GÜNDEM KAMPANYALAR FOTOĞRAFLAR VİDEOLAR

Açılışa Hazırlanan Antalya Bilim Merkezine Özel Ziyaretçiler 

Kepez Belediyesi’nin, TÜBİTAK işbirliğiyle Antalya’ya kazandırdığı bilim merkezi, henüz resmi açılış yapılma aşamasındayken dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

1.08.2021 - 21:15
Açılışa Hazırlanan Antalya Bilim Merkezine Özel Ziyaretçiler

Özbekistan Taşkent Devlet Tarım Üniversitesi ve Andijan Tarım Üniversitesi rektörleri beraberlerindeki heyetle, bilimsel çalışmalar için Antalya Bilim Merkezi’nde incelemelerde bulundu.
Kepez Belediyesi’nin halkın kullanımına kazandırdığı Eski Dokuma Fabrikası içerisindeki 12 bin 500 metre karelik alana kurulan Akdeniz’in ilk ve tek bilim merkezi, açılmadan büyük ilgi görüyor. Öğrencilerin yararlanması için aylar öncesinden kapılarını deneme eğitimlerine açan Antalya Bilim Merkezi, 14 Ağustos’ta gerçekleşecek resmi açılış öncesi de akademisyenleri ağırlıyor. Geçtiğimiz günlerde Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan ve beraberindeki heyeti elektrik enerjisiyle çalışan otomobil tasarımı ve Ar-Ge çalışmaları işbirliği protokolü için bir araya getiren bilim merkezi, Özbekistan Taşkent Devlet Tarım Üniversitesi ve Andijan Tarım Üniversitesi heyetlerini de kapılarını açtı.
Akademisyenler Antalya Bilim Merkezi’nde
Özbekistan Taşkent Devlet Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Botir Sulaymonov ve Andijan Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamilov Komiljonsobirovic ve beraberlerindeki heyet bilimsel çalışmalar için Antalya Bilim Merkezi’ni ziyaret etti. Heyete, ziyaretleri sırasında ev sahibi Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü eşlik etti. Başkan Tütüncü, heyete önce Dokuma Fabrikasını ve kaderine terk edilen bu fabrikanın nasıl kültür sanat adasına dönüştürüldüğünü anlattı. Tütüncü, Özbekistan heyetini ağırlamaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek, Antalya Bilim Merkezi’ne açılmadan gösterdikleri ilgiden dolayı da teşekkür etti.
Antalya’nın ilk sanayi tesisi
DokumaPark’ın Antalya’nın en güzel ve en büyük kent parklarından birisi olduğunu belirten Başkan Tütüncü, “500 bin metre kare alana sahip bu yer aslında Antalya’nın ilk sanayi tesisiydi. 1961 yılında hizmete açılmıştı. 2003 yılında kapandı, sonrasında da burası endüstriyel bir miras olarak tarafımızdan değerlendirmeye alındı. 13 ayrı müze, 1 sanat galerisi, 23 bin metre kare botanik bahçe, bununla birlikte 2 anı evi, bir misafirhane, birde eğitim salonu bulunmakta. Biri yetişkin, biri çocuk olmak üzere 2 kütüphane var. Buranın içerisindeki en önemli tesiste içinde bulunduğumuz Antalya Bilim Merkezi” dedi.
Akdeniz’in ilk ve tek bilim merkezi
 Antalya Bilim Merkezi’nin, 12 bin 500 metre kare kapalı alana sahip olduğunu bildiren Tütüncü, “Burası hem Antalya’nın, hem de Akdeniz Bölgesinin ilk ve tek bilim merkezi. Türkiye’de değişik şehirlerde 8 tane bilim merkezi var. Burası hem çeşitlisi, hem de en büyüğü olacak. Devletimizin ulusal TÜBİTAK kurumu var. TÜBİTAK işbirliğiyle kurduğumuz Antalya Bilim Merkezi’nin 14 Ağustos’ta açılışını gerçekleştireceğiz. Şubat’tan itibaren deneme eğitimlerinin yapıldığı merkezde, açılış için son hazırlıklar yapılıyor.  Okul öncesi eğitimden başlayarak, üniversite, doktora, yüksek lisans eğitimine kadar çok değişik yaş guruplarına hitap edecek. Bilim merkezi, Antalya’ya bilim alanında çok önemli kazanımlar ortaya koyacak. Şehrimizdeki bilim insanlarıyla, meslek odalarıyla, uzmanlarla ve Akdeniz Üniversitesiyle işbirliği içindeyiz. Yolu bilimden geçen herkesle burada işbirliği içinde gelecek nesilleri bilimin ışığında aydınlatmayı hedefliyoruz. “diye konuştu.
Eğitime verilen önem ortada
Özbekistan Taşkent Devlet Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Botir Sulaymonov’da, özellikle eski bir yeri böyle vizyon sahibi bir proje haline getirdiği için Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’ye teşekkür etti. Prof. Dr. Sulaymonov, “ 6 yıl emek harcanıp bu aşamaya getirilen bu yerde yetişecek çok güzel insanların olacağını, gençlerimizin olacağını düşünüyoruz. Eğitime verilen önem ortada… Öğrencilere, üniversite öğrencilerine böyle güzel bir imkan sağladığınız için sizlere çok teşekkür ederim. “ dedi.
Cemil Meriç Kütüphanesi’ne ziyaret
Özbekistan Taşkent Devlet Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Botir Sulaymonov, konuşmasının sonunda Başkan Hakan Tütüncü’yü Özbekistan’a davet etti. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de, “Ata topraklarından gelen dostlarımızla çok özel bir hukukumuz var. Bizim için çok önemli, bizim için çok kıymetliler.” dedi.  Özbekistan Taşkent Devlet Tarım Üniversitesi ve Andijan Tarım  Üniversitesi heyeti, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün rehberliğinde Antalya Bilim Merkezi’den sonra Cemil Meriç Kütüphanesi’ni ziyaret etti.  

 
Erdoğan : ''Gün, dayanışma ve elbirliğiyle afetlerin üstesinden gelme günüdür.”
 
Kemer Belediye Başkanı Topaloğlu “Dikkatli olalım!”
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan : ''Gün, dayanışma ve elbirliğiyle afetlerin üstesinden gelme günüdür.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antalya Manavgat’ta orman yangınından etkilenen ...
İletişim Başkanı Altun :"Devletimiz Ormanlarımız İçin Seferber Oluyor"
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, orman yangınlarına ...
3 Bakandan Manavgat'ta orman yangınlarıyla ilgili açıklama
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ...
 
Manavgat Kontrol Altında ,Akseki'de Can Kaybı Var
Tarım ve Orman bakanı Bekir Pakdemirli, "Antalya Manavgat yangını kontrol ...
Geçmiş Olsun Manavgat
Antalya'nın Manavgat ilçesindeki orman yangını rüzgarın da etkisiyle yerleşim ...
Vali Yazıcı'dan Kurban Bayramı Mesajı
Antalya Valisi Ersin Yazıcı Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlıyarak ...
 
Muratpaşa'da 7 Ayrı Noktada Kurban Kesim Yerleri Hazır
Muratpaşa Belediyesi, İlçe Kurban Hizmetleri Komisyonu kararı doğrultusunda ...
Cumhuriyet Meydanında Çoşkulu Kutlama
Antalya’da, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü ...
Antalya Valisi Yazıcı'dan 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Mesajı
Antalya Valisi Ersin Yazıcı 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
KANTDER Başkanı Bülent Kantarcılar'dan AKOSDERE Yardım Eli

KANTDER Başkanı Bülent Kantarcılar'dan AKOSDERE Yardım Eli

  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
Antalya Tarih

Antalya Tarih

  ÇOK YORUMLANANLAR
  FACEBOOK
  TWITTER
 
 
Ana Sayfa Ne Var Ne Yok? Keşfet Şehir Rehberi Şehirde Gündem Kampanyalar
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva