• Dolar
    32,4375
  • Euro
    34,7411
  • Altın
    2.441,870
  • Bist-100
    9.916,000
   
21/26 °C

Parçalı Bulutlu
   
NE VAR NE YOK? KEŞFET ŞEHİR REHBERİ ŞEHİRDE GÜNDEM KAMPANYALAR FOTOĞRAFLAR VİDEOLAR

Antalya Dünya Yürüyüş Takımlar Şampiyonası’na Ev Sahipliği Yapacak 

Vali Hulusi Şahin, 65 ülkeden 750 sporcunun katılımıyla 21 Nisan’da Antalya EXPO2016 alanında gerçekleştirilecek olan Dünya Yürüyüş Takımlar Şampiyonası Lansmanı’na katıldı.

12.01.2024 - 21:27
Antalya Dünya Yürüyüş Takımlar Şampiyonası’na Ev Sahipliği Yapacak

Vali Hulusi Şahin, spor turizmi alanında adını tüm dünyaya duyurmaya devam eden Antalya’da, Dünya Atletizm Birliğinin en önemli organizasyonlarından biri olan Dünya Yürüyüş Takımlar Şampiyonası Lansmanı’na katıldı. Dokumapark Modern Sanatlar Galerisi’nde düzenlenen basın lansmanına; Vali Hulusi Şahin, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Atletizm Federasyonu Asbaşkanı ve Dünya Atletizm Takımlar Yürüyüş Şampiyonası CEO’su Arif Alpkılıç katıldı.
Türkiye’de ilk kez organize edilen yarışmada Büyükler Kadın ve Erkek 20 km, U20 Kadın ve Erkek 10 km, ayrıca Olimpiyat Oyunları programına ilk kez 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nda dahil edilecek olan Maraton Karışık Bayrak Yürüyüş yarışmasının da düzenleneceği bilgisi verildi. 20 km branşı için ilk Olimpiyat kotalarının bu yarışma ile verileceği ifade edildi. Olimpiyatlarda 25 takımın katılım göstereceği Maraton Karışık Bayrak Yürüyüş branşında yarışacak ilk 22 takım Antalya’da yapılan şampiyona sonrası belirleneceği belirtildi.
Olimpiyatlara En Yüksek Kota Veren Organizasyonlardan Biri Antalya’da
Antalya’nın Olimpiyat Oyunları’na giden önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacak olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Şahin; “Antalya’mız Türkiye’nin ve dünyanın çok gözde bir şehri, adeta mücevheri. Onu her fırsatta tanıtmak bizim görevimiz bu konuda kültürü, sporu, sanatı mümkün olan her fırsatı değerlendiriyoruz. Bu yıl Olimpiyat yılı, Paris’te yapılacak olan Olimpiyatların heyecanı dünyanın bütün sporcularını sarmış durumda. Bunun en önemli ayaklarından bir tanesini de Antalya’da gerçekleştireceğiz. Olimpiyatlara en yüksek kota veren iki organizasyondan birini Nisan ayında Antalya’mızda gerçekleştireceğiz. Dünya Yürüyüş Takımlar Şampiyonası’na 100 gün kaldı. Bu sürece emek veren ve vermeye devam edecek olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Batman Petrolspor’a özel bir teşekkür etmek istiyorum. Türk sporu için özellikle amatör branşlar için çok önemli hizmetler yapıyorlar. Nitekim şu anda Milli Yürüyüş sporcularımızın önemli bir kısmını Batman yetiştirdi. Her türlü tebriği ve takdiri Türkiye Petrolleri hak ediyor. Kulüp başkanımıza teşekkür ediyorum.” dedi.
Büyük Bir Organizasyon ve İlgi Antalya’yı Bekliyor
Dünya Yürüyüş Takımlar Şampiyonası’nın Antalya’nın tanıtımı açısından da büyük önem taşıdığına vurgu yapan Vali Hulusi Şahin; “Paris için 6 kotamız var çok güzel bir ekiple gideceğiz. Antalya bu organizasyona hazır. Nisan ayında yapacağımız Dünya Yürüyüş Şampiyonası şehrimizin tanıtımı açısından çok önemli olacak. Antalya’ya 65 ülkeden 750’nin üzerinde sporcunun katılacak, büyük bir organizasyon ve ilgi bizleri bekliyor. Antalya’yı bir spor organizasyonu ile beraber tanıtmak, şehrimize yakışan güzel bir etkinlik olacak. Ben tüm sporculara sağlık, başarı, centilmenlik ve madalyalar diliyorum.” şeklinde konuştu.
Dünya Yürüyüş Takımlar Şampiyonası Lansmanı, basın mensuplarının sorularının cevaplanmasının ardından sona erdi.
 

 
Büyükşehir Halk Ekmek Fabrikasının 2023 Üretimi 16 Milyon
 
Kadın kooperatifleri 2023 Satışından memnun
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akdeniz Bilişim Zirvesine Büyük İlgi
TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu ...
Kemer Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası'na Ev Sahipliği Yaptı
Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun faaliyet takviminde yer alan Türkiye ...
Antalya Uluslararası Bilim Forumu Açıkladı : 2023 yazı en sıcak yaz oldu
‘İklim Değişikliği, Çevre Krizi ve Göç’ konulu Antalya Uluslararası Bilim ...
 
Kadınlar Şiddete Karşı 1000 Turna Altında Buluşacak
Konyaaltı Belediyesi “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası ...
Başkan Uysal'dan , GastroAntalya’ya Ziyaret
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, mutfağın yıldızlarını buluşturan ...
Atatürk Törenlerle Anılıyor
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 85’inci ...
 
Antalya Ata’yı Saygı Yürüyüşüyle Anacak
Antalya, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 85’inci ölüm yılında Muratpaşa ...
. Uluslararası Kemer Oryantiring Festivali Ödüllendiridi
Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Oryantiring Federasyonu denetiminde, ...
Başkan Topaloğlu Cumhuriyet Kutlamasında Zeybekle Coştu
Cumhuriyet'in kuruluşunun 100'ncü yılı kutlamaları kapsamında 9 farklı ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Türk Yıldızları Antalyalıları büyüledi

Türk Yıldızları Antalyalıları büyüledi

  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
Antalya Tarih

Antalya Tarih

  ÇOK YORUMLANANLAR
  FACEBOOK
  TWITTER
 
 
Ana Sayfa Ne Var Ne Yok? Keşfet Şehir Rehberi Şehirde Gündem Kampanyalar
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva