• Dolar
    32,3295
  • Euro
    35,0907
  • Altın
    2.298,580
  • Bist-100
    9,042
   
15/20 °C

Parçalı Bulutlu
   
NE VAR NE YOK? KEŞFET ŞEHİR REHBERİ ŞEHİRDE GÜNDEM KAMPANYALAR FOTOĞRAFLAR VİDEOLAR

Antalya Valisi Yazıcı İlçelerdeki Depremzedeleri Yalnız Bırakmıyor 

Vali Ersin Yazıcı Antalya ili sınırları içindeki depremzedelere ziyareti sürüyor. Yazıcı , Kemer ve Kumluca’daki Depremzedeleri Ziyaret Etti

23.02.2023 - 09:42
Antalya Valisi Yazıcı İlçelerdeki Depremzedeleri Yalnız Bırakmıyor

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve Türkiye’nin en büyük afetlerinden biri olarak tarihe geçen depremlerin ardından Antalya’da depremzedeler için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda Kemer ve Kumluca/Adrasan’da konaklayan depremzedeleri ziyaret edip vatandaşların taleplerini dinleyen Vali Yazıcı, daha sonra Adrasan Depremzede Erzak Toplama ve Dağıtım Merkezi’ni gezerek yetkililerden bilgi aldı.
Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve hepimizi büyük üzüntüye sürükleyen depremlerin ardından Antalya’daki depremzede vatandaşlar için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Depremzede vatandaşların yaralarını sarmak adına yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Vali Ersin Yazıcı, Kemer ve Kumluca/Adrasan’da konaklayan depremzedeleri ziyaret edip vatandaşların taleplerini dinledi.
Adrasan bölgesinde otelde ikamet eden depremzede vatandaşlarla sohbet edip yemek yiyen Vali Yazıcı, daha sonra depremzede vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması için kurulan Adrasan Depremzede Erzak Toplama ve Dağıtım Merkezi’ni gezerek yetkililerden bilgi aldı. Adrasan Depremzede Erzak Toplama ve Dağıtım Merkezi’ne yaptıkları katkılardan dolayı gönüllülere teşekkür eden Vali Yazıcı; “Büyük bir felaket yaşadık. İnşallah devlet millet el ele yaralarımızı en kısa sürede birlikte saracağız.” dedi.
Kumluca’daki temaslarının ardından Kemer Kaymakamlığı Kriz Merkezi’ni ziyaret eden Vali Yazıcı, depremzede vatandaşlarla ilgili yapılan çalışmaları yerinde inceleyip yetkililerden bilgi aldı.
Otel Sahiplerimize Desteklerinden Dolayı Teşekkür Ediyorum
Merkezde yaptığı incelemelerin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Yazıcı; “Antalya genelinde otel, apart, pansiyon gibi yerlerde yaklaşık 74 bin depremzede misafirimiz var. Bunlardan 10 binden fazlası Kemer ilçemizde. Tabi ki sizler aracılığıyla öncelikle otel sahiplerine bize verdikleri destekten dolayı çok teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar var olsunlar. Bu zor günümüzde devlet millet el ele güzelliğini bizlere gösteriyorlar.” diye konuştu.
Vatandaşlarımızın İhtiyaçlarıyla İlgili Tespitlerimiz ve Yardımlarımız Devam Ediyor
Deprem bölgesinden gelen vatandaşların rahat etmeleri için çalıştıklarını aktaran Vali Yazıcı; “Depremzede vatandaşlarımızı burada rahat ettirmeye, temel ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Bu noktada da Kemer’de büyük işler başarıldı. Bugün bunları görüyoruz. Ben başta Kemer Kaymakamımız olmak üzere emeği geçen herkese, gönüllülere, buradaki turizm derneğimize ve çalışanlarına bizlere verdikleri her türlü destekten dolayı teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarıyla ilgili tespitlerimiz ve yardımlarımız devam ediyor. İnşallah bu zor günlerden, bu büyük afetin yarattığı olumsuzluklardan hep birlikte sıyrılacağız.” dedi.
Konteyner Bölgede Büyük İhtiyaç
Konteyner konusunda deprem bölgesinde ihtiyacın olduğuna dikkat çeken Vali Yazıcı şunları söyledi: “Konteyner bölgede büyük ihtiyaç. Hayırseverlerimizin bu konuda desteğini bekliyoruz. Biz tır ile bölgeye sevkiyatını sağlıyoruz. Bu noktada hayırseverlerimizi duyarlı olmaya davet ediyorum. Biz Antalya olarak 1.800 civarında konteynerı bölgeye gönderdik. Ama çok daha fazlasını gönderebileceğimizi umuyorum. Bu noktada herkesin katkısını bekliyoruz. Devletimizin açmış olduğu Evim Yuvam Olsun kampanyasına katılmaya da tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum.”
Vali Yazıcı, Kemer Kaymakamlığı Kriz Merkezi’ndeki incelemelerin ardından Kemer Uygulama Oteli’ne geçerek depremzede ailelerle bir araya geldi. Kemer Uygulama Oteli’nde kalan 41’i çocuk 173 depremzedeyi ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini ileten Vali Yazıcı, depremzedelerin taleplerini dinledi.
Bir ve Beraberiz
Kemer Uygulama Oteli’ndeki depremzedelerle sohbette açıklamalar da bulunan Vali Yazıcı; “Bir ve beraberiz. Bu kötü günleri el ele vererek atlatacağız. Güçlü bir devletimiz ve çok vefalı bir halkımız var. Sizi çok iyi anlıyorum. Ben Düzceliyim. Depremin ne olduğunu çok iyi biliyorum. Bu kötü günler inşallah en kısa sürede geçecek. Sadece biraz zamana ihtiyacımız var. Bu memleketin her bir köşesi bizim. Devletimiz büyük, bu zorlu sürecinde hep birlikte üstesinden geleceğiz. Bu günler geçecek. Rabbim bir daha göstermesin. Büyük geçmiş olsun. Allah’a emanet olun sağlıcakla kalın.” dedi.
Depremzede vatandaşlar geldikleri ilk günden beri ilgi ve alakanın hiç eksik olmadığını ve çok iyi ağırlandıklarını ifade ederek, Vali Yazıcı’ya teşekkürlerini iletti.

 
Prof.Dr. Kuloğlu'dan 'afet sonrası psikolojik sağlık 'konusunda özel açıklama
 
Rektör Özkan tedavi gören depremzede çocukları ziyaret etti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet Kesim Yazdı :ŞİMDİ KKTC HÜKÜMETİNDEN BEKLENEN NE ?
Byturco Medya Yayın Grubumu Başkanımız Gazeteci Yazar Mehmet Kesim KKTC'de ...
Antalyalı Gönüllü Gençler Deprem Bölgesinde Cansiperane Çalıştı
6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş merkezinde meydana gelen depremin ...
Kaş ve Alanya'nın Yaylalarında Karla Mücadele
Antalya Büyükşehir Belediyesi, Alanya’nın ve Kaş’ın yüksek kesimlerinde ...
 
Aksu Yeşilkaraman Emin Gülmez İlkokulunda Depremzedeler için Pijama Dikimi Seferberliği
Okul Müdürü Nagihan Boydakın köy kadınlarıyla elele verip başlattığı çalışma ...
Akdeniz Üniversitesi’nden deprem bölgesine yardım seferberliği sürüyor
Akdeniz Üniversitesi asrın felaketi olarak nitelendirilen deprem sonrası ...
Afet Sonrası Psikolojik İlk Yardım ve Çocuklara Yaklaşım semineri düzenlendi
Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü ve Psikoloji ...
 
Hatay’dan sevindiren haber 86. saatte geldi
Hatay’da mucizenin adı bu kez Alkan kardeşler oldu. Depremin 4. gününde ...
Antalya Valisi Yazıcı : Depremzedeler İçin 19 Bin 400 Oda Hazır
Vali Ersin Yazıcı başkanlığında, deprem bölgesindeki arama-kurtarma çalışmaları ...
Mehmet Kesim Yazdı :Yüzyılın Depreminde Zamanla Yarış ve Sen
Yazmış olduğu Köşe yazıları büyük ses getiren ilgiyle takip edilen Byturco ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
KANTDER Başkanı Bülent Kantarcılar'dan AKOSDERE Yardım Eli

KANTDER Başkanı Bülent Kantarcılar'dan AKOSDERE Yardım Eli

  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
Antalya Tarih

Antalya Tarih

  ÇOK YORUMLANANLAR
  FACEBOOK
  TWITTER
 
 
Ana Sayfa Ne Var Ne Yok? Keşfet Şehir Rehberi Şehirde Gündem Kampanyalar
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva