• Dolar
    32,3926
  • Euro
    35,2776
  • Altın
    2.324,900
  • Bist-100
    9,080
   
17/24 °C

Parçalı Bulutlu
   
NE VAR NE YOK? KEŞFET ŞEHİR REHBERİ ŞEHİRDE GÜNDEM KAMPANYALAR FOTOĞRAFLAR VİDEOLAR

Antalyali Turizmcinin Özel İzinli Hafta Sonu KKTC Seyahati KKTC'de Krize Yol Açtı 

Antalya'dan Özel jetiyle gelen gelerek Karantina uygulamasına girmeden KKTC'ye özel izinle giren Antalya'da turizm şirketi olan iş adamı ve yanındanki 8 kişinin hafta sonu ziyaretleri krizi, KKTC Hükümetinde tartışmalara sebeb oluyor gerginlik tırmanıyor

15.06.2020 - 20:52
Antalyali Turizmcinin Özel İzinli Hafta Sonu KKTC Seyahati KKTC de Krize Yol Açtı

Konuyla ilgili üstüste açıklamalar sürüyor.Byturco Medya Grubumuza ait KKTC Haberlerinin yer aldığı Byturco.com ve Kibrisgecegunduz.com internet gazetelerimizin yakından takip ederek haberlerini yaptığı konu ile ilgili  özel jetiyle adaya gelen Antalyalı  ünlü turizmci iş adamı ve yanındaki misafirleri KKTC'den ayrılmış olsalarda KKTC'ye giriş şekilleri gündemden düşmüyor.
KKTC'de 1 Temmuza kadar 14 gün kesin karantina uygulaması olması ve gelenlerin buna dahil olmaması krizin sebebi.
Kıbrısgecegündüz  haber ekibinin edindiği bilgiye göre Hafta sonu yanında 8 kişiyle Özel Jetiyle KKTC'ye giden işadamını ANEX Turizmin yönetim kurulu başkanı Neşet Koçkar olduğu öğrenildi.



Antalya'dan gelerek bir gece Girne'de kalarak özel uçakla tekrar Antalya'ta dönen Antalya'da ve bir çok ülkede turizm seyahat acentası ve otelleri bulunan iş adamı ve yanındaki 8 kişinin  KKTC'ye özel izinle karantinasız giriş yapmaları tartışmaları büyüyor
Konula ilgili Kriz Hükümet ortağı partilerde gerginliğe yo açarken yeni 3 ayrı açıklama ile gündemdeki yerini bırakmıyor.

KKTC Ulaştırma Bakanı Atakan, "özel izinle" ülkeye gelen heyetle ilgili Bakanlar Kurulu'nun açıkça yanıltıldığını belirterek "Hatalı yönlendirmeyi yapan makamların gerekli adımları atmalarını bekleyeceğiz" dedi.
Ulaştırma Bakanı Atakan, "özel izinle" ülkeye gelen heyetle ilgili Bakanlar Kurulu'nun açıkça yanıltıldığını belirterek "Hatalı yönlendirmeyi yapan makamların gerekli adımları atmalarını bekleyeceğiz" dedi.
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan  Lapta'daki Marina Projesi ile ilgili ülkeye "özel izinle gelen heyet" konusunda çarpıcı bir açıklamada bulundu.
Kişisel sosyal medya hesabından açıklama yapan Atakan, heyetle ilgili Bakanlar Kurulu'nda aktarılan gerekçelerinin kurula aktarıldığı gibi olmadığını, kurulun açıkça yanıltıldığını belirterek, "Hatalı yönlendirmeyi yapan makamların gerekli adımları atmalarını bekleyeceğiz" dedi.
Tolga Atakan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Ülkeye gelecek olan özel uçuşların izni Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı Sivil Havacılık Dairesi tarafından verilir.
İlgili daire bu izinleri kafasına göre değil ülkede uygulanan kısıtlamalara göre ve ilgili paydaşlarıyla, Bakanlıklarla bilgi paylaşarak alır. Bu süreç içerisinde ülkeye giriş yapacak yabancılar çerçevesinde özel durumlar Bakanlar Kurulu’nda alınan kararlar ve verilen izinler çerçevesinde gerçekleştirilir. Netekim yakın geçmişte çeşitli konularda günübirlik veya belirli süreleri kapsayacak şekilde Bakanlar Kurulu izni ile benzer giriş izinleri verilmiştir. Tartışma yaratan konularla ilgili yetki ve uygulama makamı bakanlığımız değildir.
Son örnekte de ilgili uçuş izni keyfi değil Bakanlar Kurulu bilgisi çerçevesinde verilmiş olup konunun ortaya çıkan detayları Bakanlar Kurulu’nun açık şekilde yanıltıldığı ve gelecek kişilerin de, geliş gerekçelerinin kurula aktarıldığı gibi olmadığı görülmektedir. Bu çerçevede gelişmeleri takip edip hatalı yönlendirmeyi yapan makamların gerekli adımları atmalarını bekleyeceğiz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur." denildi 

KKTC Dışişleri Bakanlığı Protokol Dairesi'nden yapılan açıklamada, özel izinle ülkeye gelen kişilerin, haberlerde iddia edildiği gibi VIP salonundan değil; "itfaiye kapısından" giriş yaptıkları ifade edildi.
Dışişleri Bakanlığı Protokol Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, özel izinle ülkeye gelen kişilerin, haberlerde iddia edildiği gibi VIP salonundan değil; "itfaiye kapısından" giriş yaptıkları ve Ercan Devlet Havaalanı ana yolcu terminalinin 4 nolu yolcu çıkış kapısından çıkış yaptıkları ifade edildi.
Protokol Dairesi'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"VIP salonu açılmamış, kullandırılmamıştır.
12 Haziran’da Ercan Havaalanına gelen ve bu akşam saatlerinde ülkemizden ayrılan özel uçak yolcularına Protokol Dairemiz tarafından VIP salonu açılmamış, kullandırılmamıştır.
Basında yer alan ve VIP salonunun kullandırıldığına yönelik haberler üzerine gorevli kurumlar nezdinde yapılan araştırmada, bahsekonu şahısların 12 Haziran akşamı ülkeye itfaiye kapısını kullanarak giriş yaptıkları, çıkışlarının ise Ercan Devlet Havaalanı ana yolcu terminalinin 4 nolu yolcu çıkış kapısından gerekli muhaceret işlemlerinin yapılmasına müteakip gerçekleştiği tespit edilmiştir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."  denildi.

KKTC ,DP Genel Başkanı Fikri Ataoğlu, “Türkiye’den gelen bir grubun özel izinle ülkeye girmesi ve karantinasız bir şekilde ülkede konaklaması” konusunda Turizm Bakanı Üstel’in kamuoyuna yalan söylediğini, Başbakan Tatar’ın ise “görmem, bilmem, duymam” oyunu oynadığını ifade etti.

Bakanlar Kurulu’nun 1 Temmuz itibariyle yurtdışından gelişlerde karantina mecburiyetinin kalkacağı yönünde karar ürettiğini ve bu çerçevede Güney’de çalışan Kıbrıslı Türklerin işlerine karantina koşulu ile gidebildiğini belirten DP Genel Başkanı Fikri Ataoğlu , Türkiye’den özel izinle ülkeye bir heyetin geldiğini ve söz konusu kişilerin karantinasız bir şekilde ülkede konakladığının kamuoyu gündemine düştüğünü belirtti.
Turizm ve Çevre BakanıÜnal Üstel ’in, söz konusu grubun özel izinle ve karantinasız olarak Lapta Marina Projesi için geldiklerini ifade ettiğini belirten Ataoğlu, “Ancak belli ki Turizm ve Çevre Bakanı doğruları ifade etmeyerek kamuoyunu yanıltmış ve açıkça söylemek gerekirse yalan söylemiştir” dedi.
“KAMUOYUNA YALAN SÖYLEYEN BİR BAKAN İLE KARŞI KARŞIYAYIZ”
Lapta Belediye Başkanı Mustafa Aktuğ’un, Üstel açıklamasına binaen bir olaydan ne ilgisi ne de bilgisi olduğunu açıkça ifade ettiğini vurgulayan Ataoğlu, “Böyle bir skandala devletin adını karıştıran Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel ’i şiddetle kınıyoruz” diyerek şöyle devam etti:
“Bununla birlikte Lapta Belediyesi ile ile ilgili olarak söylediklerinin bizzat Lapta Belediye Başkanı tarafından yalanlanmasını ise skandal olarak niteliyoruz. Maalesef ki kamuoyuna yalan söyleyen bir Turizm ve Çevre Bakanı ile karşı karşıyayız.”
“BAŞBAKAN GÖRMEM, DUYMAM, BİLMEM OYUNU OYNUYOR”
Ülkenin, salgın ve sağlıkla alakalı bir konuda yalan beyanlar ve inkarlarla çalkalandığı sırada, “en önemsiz konularda bile fikir beyan eden BaşbakanErsin Tatarın ise görmem, duymam, bilmem oyununu oynadığını” söyleyen Ataoğlu, şöyle devam etti:
“Devletin kuralları ayaklar altına alınarak, ülkeye hangi amaçla geldiği bilinmeyen ayrıcalıklı bir zümre için tüm kararlar torpille çiğnenirken, Başbakan Tatar, Pazar tatilini yapmayı tercih etmiştir.”
“KKTC'YE ÇOK YAZIK EDİLİYOR”
DP Genel Başkanı Ataoğlu, sözlerini şöyle sonlandırdı:
“Bir hukuk devleti olan KKTC, maalesef ki tüm kurumları ve kurallarına rağmen, ciddiyetten uzak olarak bir kasaba kaymakamlığı gibi idare edilmeye çalışılmaktadır. Kabinenin birbirinden habersiz, yalan yanlış beyanlarla kamuoyunu yanılttığı gayrı ciddi ve kaotik bir dönemden geçmekteyiz. Bu noktada, hükümetin hüküm etmekten aciz hali için KKTC’nin düşürüldüğü bu durumdan DP olarak hicap duymaktayız. Hicap duymaktan öte, ülkemizi bu hale düşüren bu hükümetten utanç duymaktayız.” dedi.


DAHA ÖNCE YAPILAN AÇIKLAMALAR KONUYU TIRMANDIRDI


http://kibrisgecegunduz.com/haber/KKTC-de-Karantina-Uygulanmayan-Heyet-Konusunda-
Aciklama/2112


http://www.kibrisgecegunduz.com/haber/Sibel-Siber-Ercan-dan-Ozel-Izinle-Yolcu-Girisine-Tepki-Gosterdi/2113

http://www.kibrisgecegunduz.com/haber/KKTC-ye-Karantinasiz-Ozel-Izinle-Giris-Konusu-Tartismasi-Buyuyor/2114

  

 
Kepez'de Antalya Köy Pazarı, Yeniden Başladı
 
Antalya'dan Gelenler Yüzünden KKTC Meclisi Hop Oturdu Hop Kalktı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ATSO Üyelerine Duyurdu :TOBB Nefes Kredisi başlıyor
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde, Oda ve Borsaların ...
AKTOB Kriz Döneminde Paylaşımlarını Aralıksız Sürdürecek
AKTOB tarafından yayınlanan duyuruda, gelişmelerin 7/24 üyelerle paylaşılacağını bildirildi.
Orhan Sancar Pegas'da Göreve Başladı
Atlas Global’den ayrılan Orhan Sancar, Pegas Touristik’in havacılık bölümünde ...
 
ITB seyahat ve turizm ticaret fuarı başkanı David Ruetz: 'Coronavirus'a rağmen ITB Fuarı Gerçekleşecek'
Berlin'de, ITB seyahat ve turizm ticaret fuarı başkanı David Ruetz, etkinliğin ...
AKTOB Başkanı Dr Yağcı :Artık "Kapsayıcı turizmi" konuşmalıyız
AKTOB'un geleneksel Sektörle Buluşmalar toplantısı Antalya Konyaaltı'ndaki ...
Turizm'de 48 Proje ile Yatırım Projesi İçin Teşvik Alan İller'de İlk Sıradayız
2019 yılında büyük bölümü komple yeni, az sayıda yenileme olmak üzere ...
 
D2 ve B2 belgeli turizm taşımacıları havaalanlarından transfer yapabilecek...
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Turizm taşımacılarının beklediği genelgeyi ...
Pegasın Kurucusu Ramazan Akpınarın Şikayetçı olduğu 3 kişi tutuklandı
Rus Polisi 3 Şahsı Vnukova Havalimanı'nda göz altına almıştı
DÖSİAD Olağan Genel Kurulda Yeni Yönetimini Seçti
DÖSİAD Olağan Genel Kurulu gerçekleşti.Gültekin Gencer başkanlığında ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden iki önemli protokol

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden iki önemli protokol

  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
Antalya Tarih

Antalya Tarih

  ÇOK YORUMLANANLAR
  FACEBOOK
  TWITTER
 
 
Ana Sayfa Ne Var Ne Yok? Keşfet Şehir Rehberi Şehirde Gündem Kampanyalar
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva