• Dolar
    32,5004
  • Euro
    34,6901
  • Altın
    2.496,860
  • Bist-100
    9.693,000
   
17/21 °C

Parçalı Bulutlu
   
NE VAR NE YOK? KEŞFET ŞEHİR REHBERİ ŞEHİRDE GÜNDEM KAMPANYALAR FOTOĞRAFLAR VİDEOLAR

Başkan Böcek'den AKTOB Toplantısında Bakan Ersoy'dan Antalya'ya Özel Destek İsteği 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Akdeniz Turistik Otelciler Birliği’nin (AKTOB) düzenlediği Uluslararası 12’nci Resort Turizm Kongresi’ne katıldı.Başkan Böcek konaklama vergisinden pay almak için Bakan Ersoy’dan destek istedi

24.11.2022 - 21:26
Başkan Böcek den AKTOB Toplantısında Bakan Ersoy dan Antalya ya Özel Destek İsteği

Antalya’nın nüfusunun 10 katı misafir ağırladığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, yılbaşından itibaren uygulamaya konacak konaklama vergisinden Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin mutlaka pay alması gerektiğini vurguladı. Başkan Böcek, bu konuda Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’dan destek istedi. 
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Akdeniz Turistik Otelciler Birliği’nin (AKTOB) düzenlediği Uluslararası 12’nci Resort Turizm Kongresi’ne katıldı. Kongrenin açılışında konuşan Başkan Muhittin Böcek, Türkiye ve dünya turizmindeki değişim ve eğilimlerin ele alınacağı kongrenin turizme büyük katkı sağlayacağına inandığını ifade etti. 
NİTELİKLİ TURİZMİ HEDEFLEMELİYİZ 
Başkan Böcek, 40 yılı aşkın süredir devam eden yatırımlar ve gelişmelerle yaklaşık 700 bin nitelikli turistik yatak kapasitesiyle yaklaşık 23 milyon yerli ve yabancı misafiri ağırlayan Antalya’nın dünyanın önemli bir merkezi haline geldiğini kaydetti. Tüm faaliyet alanlarında yaşanan değişimlerin turizm endüstrisinde de yaşanmakta olduğuna dikkat çeken Başkan Muhittin Böcek, “Talepteki değişim üründeki değişimi de beraberinde getirecektir. Şehrimiz ciddi göç ve yoğun bir turizm talebiyle karşı karşıyadır. Planlı, kurallı, kimlikli bir Antalya sloganıyla çıktığımız bu yolda sürdürülebilir turizm yaklaşımıyla geleceğin turizmini ortak akılla planlamalı ve çalışmalarımızı sadece sayıları hedefleyen değil nitelikli turizm hedefleriyle birlikte yürütmeliyiz” diye konuştu. 
BAKANLIKLA İŞ BİRLİĞİ SÜRÜYOR 
Başkan Böcek, Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak çevre ve doğa dostu bir kent hedefiyle turizm için büyük önem taşıyan alt yapı yatırımlarını ve çevre projelerini hayata geçirmeye devam ettiklerini belirtti. Özellikle merkezi arıtma tesislerinin yenilenmesi ve kapasite artırımı konusunda Kültür ve Turizm Bakanlığı ile işbirliğini güçlendirdiklerini ifade eden Böcek, “Serik’ten sonra Kemer Turizm Bölgesinde de Bakanlığımızla atıksu arıtma tesisi ve kanalizasyon projelerinde iş birliği protokolümüzü meclisimizden geçiriyoruz” dedi. 
KONAKLAMA VERGİSİNDEN PAY
Antalya’nın konaklama sürelerinin uzunluğu ve geceleme sayıları itibariyle ülke turizminin gerçek anlamdaki lokomotifi olduğunu vurgulayan Başkan Muhittin Böcek, turistik işletmelerin Turizm Geliştirme Ajansı payına en büyük katkıyı yapmakta olduğunu ifade etti. Yılbaşından itibaren başlayacak olan konaklama vergisine de en büyük katkının yine Antalya’dan sağlanacağına dikkati çeken Başkan Böcek, şunları söyledi: “Nüfusunun 10 katı misafir ağırlayan kentimizde hem halkımızın hem de misafirlerimizin memnuniyetinin sağlanması ve taleplerinin karşılanması için gerekli hizmetleri, alt yapı tesislerini geliştirmek yerel yönetimler olarak bizim sorumluluğumuzdadır. Dünyanın turizm kentlerinde olduğu gibi Antalya Büyükşehir Belediyemizin bu önemli katkıdan mutlaka pay alması gerekmektedir. Özellikle Sayın Bakanımızın Antalyamızın ve turizmin geleceği için bu konuya duyarsız kalmayacağını düşünüyor ve desteğini rica ediyorum.” 

 
​Antalya Valisi Yazıcı'dan 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı
 
İbrahim Şencan Gerontoloji Ödülleri Sahibini Buldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başarılı Geçen 6. Uluslararası Kırsal Turizm ve Kalkınma Kongresinin Yankıları Sürüyor
Akdeniz Üniversitesi ev sahipliğinde Kırsalın ve Yerelin Yeniden Keşfi ...
Kemer'de Turizm Sezonu Yoğun Sürüyor
Türkiye’nin en çok tercih edilen turizm destinasyonlarından olan Antalya'nın ...
Başkan Böcek :Hedef 12 Ay Turizm
Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği’nin düzenlediği toplantıya ...
 
Antalya’yı Hava Yoluyla Gelen Turist Sayısı 6 Milyonu Geçti
Ağırladığı turist sayısı bakımından "Turizmin Başkenti" olarak nitelendirilen ...
Vali Yazıcı turizm sektör temsilcilerine seslendi : kalite standartlarınızdan şaşmayın
Vali Ersin Yazıcı Geleneksel Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler ...
Muratpaşa Belediyesi Çevre ödülünü 7’nci kez aldı
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, üst üste 7’nci kez Muratpaşa’nın ...
 
Şimdi Kemer Zamanı Forumuna Büyük İlgi
Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Tekirovada Nirvana Dolce Vita ...
Büyükşehir Belediyesinden Ramazan Bayramı İçin Özel Uygulamalar
Büyükşehir Belediyesi’nin resmi plakalı araçları, Antray ile nostalji ...
Şubat Süper,Darısı Mart Ayının Başına
Turizmin başkenti Antalya’da 2022 yılı turizm verileri yüzleri güldürmeye ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Meteorolojik uyarı üzerine ekipler Antalya'da teyakkuzda

Meteorolojik uyarı üzerine ekipler Antalya'da teyakkuzda

  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
Antalya Tarih

Antalya Tarih

  ÇOK YORUMLANANLAR
  FACEBOOK
  TWITTER
 
 
Ana Sayfa Ne Var Ne Yok? Keşfet Şehir Rehberi Şehirde Gündem Kampanyalar
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva