• Dolar
    32,5269
  • Euro
    34,7479
  • Altın
    2.493,430
  • Bist-100
    9.525,000
   
18/22 °C

Parçalı Bulutlu
   
NE VAR NE YOK? KEŞFET ŞEHİR REHBERİ ŞEHİRDE GÜNDEM KAMPANYALAR FOTOĞRAFLAR VİDEOLAR

Başkan Uysal :Şimdi Sırada Ekim Ayında Başlayacak Oylamada 

Başkan Uysal, Türkiye’nin ilk dijital demokrasi platformu komsumeclisi.comüzerinde tartışma ve oylamaya açılan belediyenin 2021 bütçesinin Muratpaşalıların yüzde 82.68 desteğini aldığını belirterek, “Şimdi sıra, komşularımızın nasıl kullanılacağına ve karar vereceği oylamada

21.09.2020 - 22:01
Başkan Uysal :Şimdi Sırada Ekim Ayında Başlayacak Oylamada

Türkiye’de bir ilke imza atarak 435 milyon liralık 2021 yılı taslak bütçesinin internet üzerinden ilçe sakinlerinin tartışması ve oylamasına açan Muratpaşa Belediyesi’nde süreç tamamlandı. Bir katılımcı bütçe denemesi olan, 13 yaş ve üzeri her Muratpaşalının doğal üyesi olduğu ve Türkiye’nin ilk dijital demokrasi platformu komsumeclisi.com üzerinden işleyen süreçte 7 ayrı başlıkta sınıflandırılan 435 milyon liralık bütçe önce forumlarda tartışmaya açıldı. Forumlarda tartışma devam ederken 11 Eylül’de bir hafta süren bütçe oylaması başladı.
2021 HEDEFLERİ
Oylama için 435 milyon liralık bütçe 7 başlıkta sınıflandırıldı ve aralarında güneş enerji sistemlerini yaygınlaştırmaktan 50 bin öğrenciye online eğitim sağlanması gibi projelerin de aldığı hedeflerler tek tek belirtildi.
Buna göre, temel yatırım ve üretim hizmetleri için 178 milyon 860 bin liralık bütçe belirlenirken covid- 19’la mücadelenin sosyal ve toplumsal boyutunda önemli çalışmalar gerçekleştiren Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’yle birlikte Kreş, Kadın ve Aile Hizmetleri müdürlüklerinin kullanımında olan ve gelir eşitsizliğiyle mücadeleyi amaçlayan hizmetlere 61 milyon 982 bin lira ayrıldı.
Aynı zamanda covid-19’la mücadeleyi da içine alan toplum sağlığı ve çevre hizmetlerine 34 milyon 796 bin liralık bütçe belirlenirken kent tanıtımı, toplumsal birliktelik, kültür ve sanat etkinlikleri içinse 12 milyon 144 bin liralık bütçe ayrıldı. Halkla ilişkiler ve komşuluk hizmetleri için 20 milyon 591 bin lira; kent estetiği, tasarım ve dönüşüm hizmetleri içinse 43 bin 866 lira bütçe belirlendi. Bütçenin 82 bin 761 liralık bölümü ise diğer hizmet birimleri ve yönetim giderleri olarak yer aldı.
ORTAK AKIL VURGUSU
Başkan Uysal, internet üzerinden gerçekleştirilen oylamanın ardından hazırlanan taslak bütçenin yüzde 82.68’le Muratpaşalılarının desteğini aldığını açıkladı. Uygulamanın internet teknolojilerinin sunduğu imkanlarla bir doğrudan demokrasi denemesi olduğunu belirten Başkan Uysal, temel amaçlarının Muratpaşalıların vergileriyle oluşan belediye bütçesini tartışmaları ve bu tartışmalardan çıkan ortak aklı kent yönetimine yansıtmak olduğunun altını çizdi.
9 MİLYON LİRA İÇİN OY KULLANACAKLAR
Muratpaşa Belediyesi’nin 2021 bütçesinin bu süreçten sonra mevzuatta yer aldığı şekliyle belediye meclislerinde görüşülüp oylanacağını belirten Başkan Uysal, “Ama bundan önce, ‘serbest dilim’ olarak ifade ettiğimiz bir bütçenin nasıl kullanılacağına, hangi hizmetlere aktarılacağına doğrudan komşularımızın karar vereceği bir oylamamız daha olacak. Bu oylamada komşularımız, 9 milyon liranın nasıl kullanılacağına doğrudan karar verecek. Oylama yine komsumeclisi.com üzerinden Ekim ayında başlayacak” diye konuştu.

 
CHP'li Heyet Adrasan'da Yangın Alanında İncelemelerde Bulundu
 
Vali Yazıcı :Antalya, Salgın Sürecinde En Çok Tercih Edilen Güvenli Şehir
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Heyet Adrasan'da Yangın Alanında İncelemelerde Bulundu
CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, ...
Kıyı ve Deniz Dibi Temizliği İçin “Atmayın Voyyn” Uyarısı
Antalya Büyükşehir Belediyesi, Uluslararası Kıyı Temizliği Günü’nde Konyaaltı’da ...
Başkan Mansur Yavaş’tan Böcek’e ziyaret
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, tedavisi hastanede devam ...
 
Başkan Taş 6 İlçede Yeni Başkanla devam edeceklerini Açıkladı
Antalya’da ilçe kongrelerine devam eden AK Parti’de İl Başkanı İbrahim ...
Muratpaşa'da Girişler HES kodu Sorgulamasıyla
Antalya’da, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun kamu kurum ve kuruluşlarına ...
Başkan Topaloğlu'dan Maske Hassasiyeti
Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kemer caddelerinde vatandaşlara ...
 
Rektör Özkan'a Bakan Çavuşoğlu'ndan Hayırlı Olsun Ziyareti
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Özlenen ...
CHP ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcıları Başkan Böcek’i ziyaret etti
CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un ...
Kemer Sokaklarına dezenfektan stantları
Turizm sezonun hızla devam ettiği Kemerde Belediye başkanı Necati Topaloğlu ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
KANTDER'de Antalya Usulü Hibeş Etkinliği

KANTDER'de Antalya Usulü Hibeş Etkinliği

  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
Antalya Tarih

Antalya Tarih

  ÇOK YORUMLANANLAR
  FACEBOOK
  TWITTER
 
 
Ana Sayfa Ne Var Ne Yok? Keşfet Şehir Rehberi Şehirde Gündem Kampanyalar
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva