• Dolar
    32,5186
  • Euro
    34,9291
  • Altın
    2.431,340
  • Bist-100
    9.916,000
   
19/26 °C

Parçalı Bulutlu
   
NE VAR NE YOK? KEŞFET ŞEHİR REHBERİ ŞEHİRDE GÜNDEM KAMPANYALAR FOTOĞRAFLAR VİDEOLAR

Dokumadaki Köhne Bina Kütüphane Oluyor 

Bir zamanlar sağladığı elektrikle Dokuma Fabrikası yerleşkesini aydınlatan fabrikanın trafo binası, şimdi de ‘Cemil Meriç Kitaplığı’ kimliği ile beyinlere ışık olacak

21.01.2020 - 12:11
Dokumadaki Köhne Bina Kütüphane Oluyor

Kepez Belediyesi, eski Dokuma Fabrikası’nın köhne binalarını, müze ve eğitim işlevleriyle ayağa kaldırmaya devam ediyor. Dokuma Fabrikası yerleşkesine uzunca yıllar enerji sağlayan, fabrika kapandıktan sonra köhne bir binaya dönüşen trafo binasının inen şalteri, yeniden kaldırılıyor.
Müzeleriyle, sergi salonuyla, bilim merkeziyle, sanat sokağı ve konser alanıyla adeta bir kültür adası haline gelen Dokuma Fabrikası’nın eski trafo binası kütüphaneye dönüştürülüyor. İki katlı ve 900 metrekare büyüklüğündeki bina, restore edildikten sonra kütüphane haline getirilecek. Kütüphaneye de ünlü yazar, çevirmen ve düşünür  Cemil Meriç'in ismi verilecek.
Dokuma’nın trafo binasına kütüphane 
Bürokratlarıyla trafo binasında incelemelere bulunan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, yaptığı açıklamada, Dokuma alanının, müzeleriyle, yeşil alanlarıyla, kültürel ve sosyal etkinlikleriyle güzel bir yaşam adası haline geldiğini söyledi. Başkan Hakan Tütüncü, Dokuma’da, bir sanayi tesisinin kültür alanına dönüşüm modelinin nasıl olacağını Türkiye’ye gösterdiklerini belirtti. 
Eski Dokuma Fabrikası Yerleşkesine enerji sağlayan ve şuan köhne bir yapı olan trafo binasını bu yıl restore edeceklerini aktaran Başkan Tütüncü, “Bu binayı Dokuma yerleşkesinin özel bir tamamlayıcısı olması amacıyla yeniden projelendiriyoruz.  Bu kapsamda trafo binasını, kütüphaneye dönüştürüyoruz.” dedi.
 Cemil Meriç Kitaplığı, 2020’nin en özel projesi
Kütüphanenin isminin ‘Cemil Meriç Kitaplığı’ olacağını kaydeden Tütüncü, sözlerini şöyle sürdürdü: “Cemil Meriç Kitaplığı, başta üniversite öğrencilerimiz olmak üzere ders çalışmak isteyen ve bilgi ile buluşmayı arzulayan her yaştan hemşehrimize hizmet verecek. Güzel bir peyzaj dokusu olan Botanik Park’ın yanında, sessizliğin içerisindeki bu okuma mekânı, 2020’nin en özel projelerinden biri olacak. Şehrin merkezindeki Dokuma alanı, aynı zamanda üniversiteye yakın bir nokta. Burada öğrencilerimize ders çalışabilecekleri bir ortamı sunacağız.”
Antalya’ya yeni bir kültür mekanı
Dokuma’nın bir köhne binasını daha yeni bir kimlik kazandırmaktan dolayı mutlu olduklarının altını çizen Başkan Tütüncü, “ Dokuma’nın trafo binası, Cemil Meriç Kitaplığı kimliği ile Antalya’nın önemli bir kültür mekânı haline gelecek. Burada bilimin, bilginin ışığı yükselecek. Şehirde kendi kütüphanelerini bize bağışlamak isteyen hemşehrilerimizin bağışlarını da Cemil Meriç Kitaplığı’nda kabul edeceğiz.”
Dokuma’ya, Cemil Meriç Kitaplığı kazandıran Kepez Belediyesi, Akdeniz Üniversitesi yerleşkesine çok yakın bir alanda Hürriyet Caddesi’nde bir kütüphane inşa edecek.
Dokuma yerleşkesinde, idari bina Bir Zamanlar Antalya Müzesi’ne, kreş binası Anadolu Oyuncak Müzesi’ne, yemekhane binası Modern Sanatlar Galerisi’ne, depolar Nostaljik Araçlar Müzesi’ne, fabrika binası Bilim Merkezi ve Antalya Şehitler Müzesi’ne dönüştürüldü.
 

 
''Rus Besteciler Konseri '' 25 Ocak'da
 
Akşener'den AESOB Ziyareti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir Belediyesin'den Çölyak hastalarına ücretsiz gıda desteği
Antalya Büyükşehir Belediyesi, sağlık raporu bulunan sosyo- ekonomik açıdan ...
Kaleiçi Old Town Festivali’ne bakanlık desteği
Başkan Uysal Kaleiçi Old Town Festivali’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan ...
2020 Yılında Alınacak Trafik Tedbirleri Masaya Yatırıldı
Toplantıda 2018 - 2019 Yılları değerlendirilerek, 2020 Yılında alınacak trafik tedbirleri görüşüldü
 
Özel Harekat Polislerimiz Suriye'ye Dualarla Uğurlandılar
Antalya'dan Suriye'nin kuzeyinde devam eden Barış Pınarı Harekatı'na katılacak ...
Akşener Antalya İlçe Ziyaretleri İçin geliyor
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Antalya'ya geliyor.
Hasta ve yakınlarına otel konforunda hizmet
Büyükşehir Belediyesi’nin Antalya ve Alanya’da bulunan Hasta ve Hasta ...
 
Narkotik Timleri Hem Uyuşturucu Hemde Kaçakları Aradı
Antalya Emniyet Müdürlüğü Ekipleri Türkiye Genelinde yapılan Narkotik Uygulamasına katıldı
Balıkçılar Barınağında Sabahın İlk Mezatı Başkan Tütüncü'den
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, davet üzerine gittiği Antalya Balıkçılar ...
Nazım Hikmet dizeleri trafoya duvarlarını süslüyor
Antalya’da, elektrik trafo binalarını birer sanat eserine dönüştüren Muratpaşa ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Türk Yıldızları Antalyalıları büyüledi

Türk Yıldızları Antalyalıları büyüledi

  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
Antalya Tarih

Antalya Tarih

  ÇOK YORUMLANANLAR
  FACEBOOK
  TWITTER
 
 
Ana Sayfa Ne Var Ne Yok? Keşfet Şehir Rehberi Şehirde Gündem Kampanyalar
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva