• Dolar
    32,5004
  • Euro
    34,6901
  • Altın
    2.496,860
  • Bist-100
    9.693,000
   
17/21 °C

Parçalı Bulutlu
   
NE VAR NE YOK? KEŞFET ŞEHİR REHBERİ ŞEHİRDE GÜNDEM KAMPANYALAR FOTOĞRAFLAR VİDEOLAR

Erdoğan : huzurla hayatımızı sürdürebilmemiz, hepimizin aşı olmasına ve aşılarını tamamlamasına bağlıdır.” 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı’nın ardından basın açıklaması yaptı.

19.08.2021 - 22:28
Erdoğan : huzurla hayatımızı sürdürebilmemiz, hepimizin aşı olmasına ve aşılarını tamamlamasına bağlıdır.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamada, “Sürekli dönüşen ve değişen virüse karşı, hâlihazırda aşı dışında bir korunma yöntemi bulunmuyor. İş yerlerinden eğitim kurumlarına, sosyal faaliyetlerden dış seyahatlere kadar her alanda huzurla hayatımızı sürdürebilmemiz, hepimizin aşı olmasına ve aşılarını tamamlamasına bağlıdır” dedi.
Toplantıda ele alınan konulara dair açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Dünya, 2020 yılı başında ortaya çıkan Kovid-19 virüsünün giderek daha da ağırlaşan etkileriyle baş etmeye çalışıyor. Türkiye, salgının ilk gününden itibaren halkına sunduğu sağlık hizmetleri ve destek programlarıyla farkını ortaya koymuş bir ülkedir.
Hastanelerimiz, sağlık personelimizin gayreti ve sahip olduğumuz güçlü altyapı sayesinde, zirve dönemlerinde bir parça zorlanmış olsa da, salgının üstesinden başarıyla gelmiştir. Özellikle şehir hastanelerimizin bu süreçte ne kadar kritik rol oynadığını vatandaşlarımız gayet iyi biliyor.  Pek çok ülkenin aksine, maskeden teste kadar hiçbir konuda eksiklik çekmedik.
“SALGINA KARŞI EN GÜÇLÜ MÜCADELE ARACI OLAN AŞILAMADA DA DÜNYADA İLK SIRALARDA YER ALIYORUZ”
Kamu güvenliği ve gıda tedariki hususunda tıkır tıkır işleyen sistemimiz sayesinde herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmadık. Üretimin kesintisiz sürmesini temin ederek, istihdamda dramatik bir düşüşle karşılaşmadık, tam tersine bilhassa son dönemde ciddi bir sıçrama yaptık.  Bu güzel tablonun yansımasını yılın ilk 7 ayında 200 milyar doları aşan ihracatımızla gördük.  Hizmetler ve turizm sektöründe de hızlı bir toparlanmaya şahit oluyoruz.
Salgına karşı en güçlü mücadele aracı olan aşılamada da dünyada ilk sıralarda yer alıyoruz. Hamdolsun aşı tedariki konusunda oldukça iyi bir noktadayız. Birden fazla kanaldan temin ettiğimiz aşıları, sağlık kuruluşlarımızda oluşturduğumuz birimlerde hızla vatandaşlarımızın istifadesine sunuyoruz. Yerli aşı geliştirme çalışmalarında da, inşallah yılsonuna kadar yaygın kullanım ve üretim safhasına geçmeyi ümit ediyoruz.
Toplam aşı sayısında 87 milyonla ülkemiz nüfusunu çoktan geride bıraktık. İlk dozda 46 milyona, ikinci dozda da 35 milyon kişiye doğru gidiyoruz. Bu sayıyla, birinci doz aşıda nüfusumuzun yüzde 73’üne yaklaşırken, ikinci doz aşıda ise yüzde 55’ine ulaşmak üzereyiz. Artık 7 milyonu geride bırakan üçüncü doz aşı uygulamaları da hızla sürüyor.
“VİRÜSE KARŞI, HÂLİHAZIRDA AŞI DIŞINDA BİR KORUNMA YÖNTEMİ BULUNMUYOR”
Ancak, ülkemizde bazı kesimlerin hâlâ aşıya tereddütle yaklaştıklarını görüyoruz. Aşı çalışmaları gönüllülük esasına göre yürütülecektir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Cumhurbaşkanı ve üç doz aşısını da olmuş bir bireyi sıfatıyla milletimin karşısındayım. Şayet bu salgına karşı başka bir tedbir mevcut olsaydı, onu da değerlendirmekte tereddüt göstermezdik.
Sürekli dönüşen ve değişen virüse karşı, hâlihazırda aşı dışında bir korunma yöntemi bulunmuyor. İş yerlerinden eğitim kurumlarına, sosyal faaliyetlerden dış seyahatlere kadar her alanda huzurla hayatımızı sürdürebilmemiz, hepimizin aşı olmasına ve aşılarını tamamlamasına bağlıdır.”
Erdoğan, "Okullarda 6 Eylül’de başlayacak eğitimde. Öğrencilerimizle irtibatlı aşısız, başta öğretmenlerimiz olmak üzere yöneticilerden ve okul çalışanlarından haftada 2 defa PCR testi isteyeceğiz. Aşı olmayan üniversite öğrencilerimiz ve üniversite çalışanlarımızdan da düzenli PCR testi yaptırmalarını talep edeceğiz. Uçak ve şehirlerarası otobüs yolculuğu, konser, tiyatro ve sinema gibi insanların toplu olarak bulunduğu faaliyetler için de zorunlu PCR testi uygulamalarını devreye alacağız." diye konuştu.

 
Kepez'de hasta ve engelli bireylere evde aşı imkanı
 
Başkan Uysal'dan Manastır Askeri İdadisi’ni ziyaret
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kepez'de hasta ve engelli bireylere evde aşı imkanı
Sağlık Bakanlığı tarafından korona virüse karşı başlatılan aşılama kampanyasına ...
Kepez'de Mobil Aşı Merkezi ile 1393 kişi aşılandı
Kepez Belediyesi’nin Mobil Aşı Merkezi ile 7 noktada gerçekleştirdiği ...
Başkan Tütüncü'nün Korona Tedavisi Sürüyor
Test sonucu Pozitif çıkan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün tedavisi ...
 
Başkan Tütüncü'nün Korona Tedavisi Sürüyor
Test sonucu Pozitif çıkan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün tedavisi ...
Kepezde Mobil Aşı Merkezi Uygulaması Sürüyor
Sağlık Bakanlığı tarafından koronavirüse karşı başlatılan aşılama kampanyasına ...
Kepez’in ‘Gezici Sağlık Merkezi’ afet bölgesinde
Kepez Belediyesi’nin Gezici Sağlık Merkezi, Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi ...
 
Sinovac aşısının üçüncü dozunun etki oranı açıklandı
Çinde yapılan bir araştırmada Sinovac aşısının üçüncü dozu ile ilgili yeni sonuçlar açıklandı
Bir Aşı Ol Çağrısı'da Rektör Özlenen Özkan'dan
Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, eylül ayında yüz yüze eğitimin başlaması ...
Mehmet Kesim Yazdı : Aşısızlara Yaptırım İçin Neyi Bekliyoruz ?
Byturco Medya Grubu Başkanımız Gazeteci Yazar Mehmet Kesim çok okunacak ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Meteorolojik uyarı üzerine ekipler Antalya'da teyakkuzda

Meteorolojik uyarı üzerine ekipler Antalya'da teyakkuzda

  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
Antalya Tarih

Antalya Tarih

  ÇOK YORUMLANANLAR
  FACEBOOK
  TWITTER
 
 
Ana Sayfa Ne Var Ne Yok? Keşfet Şehir Rehberi Şehirde Gündem Kampanyalar
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva