• Dolar
    32,3262
  • Euro
    35,1129
  • Altın
    2.305,870
  • Bist-100
    9,080
   
15/20 °C

Parçalı Bulutlu
   
NE VAR NE YOK? KEŞFET ŞEHİR REHBERİ ŞEHİRDE GÜNDEM KAMPANYALAR FOTOĞRAFLAR VİDEOLAR

İl Seçim Kurulu ATSO'da Davut Çetin Dedi 

ANTALYA İl Seçim Kurulu, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) yönetim kurulu seçimine ilişkin Kepez 3'üncü İlçe Seçim Kurulu'nun Davut Çetin'e verilen 59 oydan 56'sını iptal ettiği kararı, geçersiz saydı. Kurul, Davut Çetin'in başkanlığının geçerli olduğuna hükmetti.

12.10.2022 - 22:08
İl Seçim Kurulu ATSO da Davut Çetin Dedi


İL SEÇİM KURULU, ÇETİN'İN BAŞKANLIĞINI ONAYLADI
İlçe Seçim Kurulu’nun bu kararına karşı kırmızı listeden meclis üyeleri de kararın iptaline yönelik 11 Ekim Salı günü Antalya Adliyesi’nde İl Seçim Kurulu’na itirazda bulundu. Bu itirazı değerlendiren İl Seçim Kurulu ise son ve nihai karar olarak, Kepez 3'üncü İlçe Seçim Kurulu'nun kararını geçersiz saydı. Kurul, Davut Çetin'in başkanlığının geçerli olduğuna hükmetti.
KARAR OY BİRLİĞİYLE ALINDI

Kırmızı listeden Ayhan Yıldırım, Mücahit Turgut, Süleyman Özer, Osman Çoban, Musa Saraç ve Ahmet Kavafoğlu tarafından, Kepez İlçe Seçim Kurulu’nun, Davut Çetin’e verilen 59 oydan 56’sını iptal ettiği karara karşın yapılan itirazda Antalya İl Seçim Kurulu şu kararı verdi:

“Seçmenlerin oy pusulalarını gizli olarak yazıp veya hazır basılı oy pusulalarını İlçe Seçim Kurulu tarafından onaylanan zarfa kapalı yerde konulması suretiyle oylarını kullanabilecekleri, basılı oy pusulalarında yazılı adayları değiştirebilecekleri, kendisini veya üçüncü bir kişiyi aday olarak yazabilecekleri, bu hususun oy pusulalarını geçersiz kılmayacağı, listede bulunan bir kişinin adının ikinci kez yazılmış olmasının da Yönetmeliğin 19’uncu maddesinin 7’nci fıkrası gereği pusulayı geçersiz kılmayacağı, sadece tek oy sayılacağı, pusulalarda asil ve yedek üye listeleri dışında pusulanın farklı bir yerine seçmenin adının soyadının yazılı olduğu da iddia ve tespit edilemediğinden, somut olayda Yönetmeliğin 20’nci maddesinin b ve j bendi hükümlerinin uygulanamayacağı, pusulaların iptaline dair kararın hatalı olduğu anlaşıldığından itirazın kabulüne karar vermek gerekmiştir."

İl Seçim Kurulu’nun 3 hakemli oy birliğiyle alınan kararının sonuç kısmında da, Kepez 3’üncü İlçe Seçim Kurulu’nun 59 oydan 56’sını iptal ettiği kararı kaldırdığı belirtildi.
DAVUT ÇETİN: ADALET ŞİMDİ YERİNİ BULDU
ATSO Başkanı Davut Çetin, Antalya İl Seçim Kurulu'na yaptıkları itirazın kabul edildiğini, Kepez 3'üncü İlçe Seçim Kurulu tarafından 56 oyun iptal edilmesine yönelik yanlış karardan dönüldüğünü ve seçimin kendileri lehine tescil edildiğini bildirdi. İl Seçim Kurulu'nun başkanlık ve yönetim kurulu seçiminin sandıktan çıktığı şekliyle sonuçlandığı yönünde karar verdiğini belirten Davut Çetin, şunları söyledi:
"Kepez İlçe Seçim Kurulu tarafından verilen yanlış karardan sonra hemen İl Seçim Kurulu'na itirazda bulunduk. Adaletin yerini bulacağından hiçbir zaman şüphemiz olmadı. Dün söylediğim gibi her üyemin helal oyunun arkasında sonuna kadar mücadele ettik. Beklediğimiz karar çıktı. Seçim sandıktan çıktığı gibi lehimize tescil edildi. Bugün geldiğimiz noktada yapılan yanlış algı ve yönlendirme çalışmaları bu kararla sonuçsuz kalmış bulunuyor. Adalet şimdi yerini buldu. Sürecin en başından bu yana yanımızda olan destek veren, üyemiz olan olmayan herkese teşekkür ediyorum. Biz seçimden alnımızın akıyla çıktık. Bu seçim sürecinde; en başından itibaren komite seçimleri, başkanlık ve yönetim kurulu seçimi, disiplin kurulu seçimi, TOBB delege seçimi, Yönetim Kurulu ve başkanlık seçimi ve Meclis başkanlığı seçimlerinin tümünü kırmızı listeler kazandı. 10 kez seçim yapılsın 10 kez aynı sonuç çıkar. Temiz olan seçimi kazandı. Hayırlı olsun."

 
Başkan Esen'den Acı İtiraf : Konyaaltı bundan daha fazlasını kaldıramaz.
 
Ali Bahara Kötü Haber AV. Rıdvan Yıldız'dan :Yasa Açık ve Net ATSO Seçiminde YSK'ya İtiraz Edilemez
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ATSO Başkanlık Yarışında Nefesler Tutuldu.Son Sözü İl Seçim Kurulu Söyleyecek
ATSO'da 7 Ekim'de gerçekleşen yönetim kurulu seçimlerinde sandıkta 59-58 ...
ATSO Meclisi ,Başkanlık Yarışında Davut Çetin Dedi
ATSO hizmet binasında 117 meclis üyesinin 10 yönetim kurulu ve başkanı ...
Mehmet Kesim Yazdı : ATSO MECSLİSİNE SAKIN HA LEKE SÜRMEYİN
Gazeteci Yazar Mehmet Kesim 'ATSO MECSLİSİNE SAKIN HA LEKE SÜRMEYİN' adlı ...
 
ATSO Yarışında Resmi Olmayan Sonuca Göre Zafer Davut Çetin Başkanın
ATSO hizmet binasında 76 sandıkta gerçekleşen seçimlerde üyeler oylarını ...
Vali Yazıcı : Tarımda Da Bir Dünya Markasıyız
Vali Ersin Yazıcı ve Gelir İdaresi Başkanı Bekir Bayrakdar, Antalya ve ...
ATSO Başkanı Davut Çetin Kırmızı Listeyle 'Daha Yapacak Çok İşimiz Var' Diyor
Her 4 Yılda bir yenilenen Antalya Ticaret ve Sanayi Odası(ATSO) seçimleri ...
 
OSB Başkanı Bahar :Doğal Gaz ve Elektrik Kesintisinden üretim durabilir
Enerji alanında yaşanan sorunları bir kartopunun çığa dönüşmesine benzeten ...
Antalya Havalimanı İşletme Hakkı 7 milyar 250 milyon euro ile O ortartaklığın
TAV Havalimanları ve Fraport ortaklığı, Antalya Havalimanı'nın kapasitesinin ...
ATSO Akademisinden Dijital Pazarlama Online Eğitimi
ATSO Akademi çatısı altında "Dijital Pazarlama" konulu eğitim; eğitmen ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden iki önemli protokol

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden iki önemli protokol

  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
Antalya Tarih

Antalya Tarih

  ÇOK YORUMLANANLAR
  FACEBOOK
  TWITTER
 
 
Ana Sayfa Ne Var Ne Yok? Keşfet Şehir Rehberi Şehirde Gündem Kampanyalar
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva