• Dolar
    32,2304
  • Euro
    35,1522
  • Altın
    2.468,170
  • Bist-100
    10.320,000
   
19/24 °C

Parçalı Bulutlu
   
NE VAR NE YOK? KEŞFET ŞEHİR REHBERİ ŞEHİRDE GÜNDEM KAMPANYALAR FOTOĞRAFLAR VİDEOLAR

Küçük Yelkenciler Sertifika Sahibi Oldu 

Temel yelkencilik eğitimini başarıyla tamamlayan yelkencilere sertifika verildi

30.10.2017 - 12:08
Küçük Yelkenciler Sertifika Sahibi Oldu

Antalya Yelken ve Deniz Sporları İhtisas Kulübü’ne (AYDİK) konuk olan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, temel yelkencilik eğitimini başarıyla tamamlayan küçük yelkencilere sertifikalarını verdi. Yelkenciler, çalışmaları başlayan Boğaçayı Projesi’nin tamamlanmasını sabırsızlıkla beklediklerini belirterek, içinde yelken yarışları düzenlemeyi planladıklarını söyledi. AYDİK tarafından Başkan Türel’e, üzerinde “Eşsiz Boğaçayı Projesinde Büyükşehir Belediyesine hep destek tam destek” yazan,
Boğaçayı Projesi tamamlandığında yapacakları yelken yarışlarının davetiyesi verildi.
 
HEDEF ANTALYA’YI DENİZLE BARIŞTIRMAK
“Antalya ve Antalyalıyı denizle daha çok bir araya getirmek en büyük hedefimiz” diyen Başkan Türel, “Antalya’da yaşayan bütün vatandaşlarımızı daha çok denizle nasıl haşır neşir hale getiririz, nasıl sıkı bir yaşam biçimi haline dönüştürürüz meselesi hiç gündemimizden çıkmıyor. Antalya-Kemer arasında deniz otobüsleriyle toplu ulaşım sağlıyoruz. Antalya’yı denizle barıştırmaya çalışıyor derken deniz yönelik yatırımlarımızı da hiçbir şekilde ihmal etmiyoruz. Konyaaltı Sahil Projesi inşaatı başladı. Yat limanı projelerine kadar hatta Kruvaziyer liman projelerine kadar birçok deniz yatırımının proje çalışmalarını sonlandırdık. İnşaai faaliyetlere de yavaş yavaş başlama dönemine giriyoruz” dedi.
 
NEHİR YAT LİMANLARI PLANLIYORUZ
Eskiden Antalya’da yat limanı yok, kruvaziyer liman yok diye eleştiri alındığını hatırlatan Türel şunları söyledi: “Boğaçayı Projesi ile hemen büyük liman doğusunda 470 yat kapasiteli bir yeni yat limanı yapacağız. Yine Lara’da 420 yat kapasiteli bir yeni yat limanı ve içinde dört büyük kruvaziyer geminin barınabileceği büyük projesi artık temel atma aşamasına geliyor. Sadece bu iki yat limanı ile yeterli kalmayacağız. Özellikle Lara Bölgesi’nde Acısu, Kopak, Aksu Çaylarının içerisinde de özellikle şehrin yaşayanlarına yönelik yat limanları da nehir içlerinde planlıyoruz. Ve bu daha çok şehir yaşayanlarının ucuz konaklama sağlayabileceği yat limanları olacak.”
 
ANTALYA DENİZLE İÇİÇE OLACAK
Bu projeleri tamamladıklarında Antalyalıların mutlaka denizle içiçe olacağının altını çizen Başkan Türel, “Yelkenliler, optimistler, tekneler konusunda artık bu meseleyi bir lüks olarak görmekten çıkaracaklar. Çocuklarımız böyle kısıtlı sayıda değil birçok aile yelkenliyle, optimistle çocuklarını çok daha haşır neşir bir hale getirip teşvik etmek suretiyle denizi adeta, denizdeki kelebekler diye benim de tabir ettiğim yelkenlerimizle dolduracaklar. Antalya bunu hakediyor. Antalyalılar bunu hak ediyor” diye konuştu.
 
DENİZ KELEBEKLERİNE YENİ YER MÜJDESİ
Konyaaltı Sahil Projesini Haziran ayına kadar tamamlamayı planladıklarını belirten Türel, “Orada da hemen varyantın altında AYDİK’e çok daha güzel bir tesisi inşallah armağan etmeyi planlıyoruz. İnşallah biter bitmez sizi hep birlikte yeni mekanınıza taşıyacağız. Ve denizdeki kelebeklerimize daha güzel imkanlar sunacağız. Onların sayılarını daha da çok hep birlikte arttırmış olacağız. Hedefimiz bu” dedi.

Sporla uğraşan çocukların kötü alışkanlıklardan uzak durduğunu kaydeden Türel, “Gençlerimize çok daha iyi imkanlar sunmamız gerekiyor. Onların gelecekte çok iyi sporcular olması gerekiyor. Ben de kendi çocuklarımı mümkün olduğunca spor yaptırmaya çalışıyorum. Çocuklarımızı spora teşvik konusunda çok güçlü bir şekilde destekleyelim” ifadelerini kullandı.

 
Kadın Sağlığı Eğitimi Programı Tamamlandı
 
Cumhuriyet İçin Kulaç Attılar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ASFİM Kayıtları Başladı
Antalya Spor ve Fitness Merkezleri'nde (ASFİM) yeni dönem kayıtları başladı
Manavgat Belediyesi’nden Dragon Şenliği
Manavgat Belediyesi, Dragon Şenliği’ne ev sahipliği yapacak
Konyaaltı Belediyesi Tenis Turnuvası Başladı
Konyaaltı Belediyesi 3. Cumhuriyet Tenis Turnuvası, Nashira Park’ta başladı
 
Zirvenin Sahibi Akdeniz
Dağ Bisikleti Maraton Yarışı'nda Akdeniz Üniversitesi şampiyon oldu
Muratpaşa’da Muay Thai Heyecanı
Muay Thai Uluslararası Altın Kemer Gala Turnuvası, Muratpaşa’da düzenlendi
Avrupa Kulüpler Kupası Satranç Turnuvası Başladı
2017 Avrupa Kulüpler Kupası Satranç Turnuvası Antalya'nın Kemer ilçesinde başladı
 
Antalya’da Amatör Spor Haftası Başlıyor
Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında spor etkinlikleri gerçekleştirilecek
Aksiyon Yarışı Nefes Kesti
Red Bull Sea To Sky Enduro Motosiklet Yarışı start aldı
Başkan Türel Bisikletçilerle Pedal Çevirdi
Başkan Menderes Türel, Antalya Bisiklet Sevenler Grubuyla pedal çevirdi
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Workshopta bir araya gelen 400 acenteciye Kemer tanıtımı

Workshopta bir araya gelen 400 acenteciye Kemer tanıtımı

  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
Antalya Tarih

Antalya Tarih

  ÇOK YORUMLANANLAR
  FACEBOOK
  TWITTER
 
 
Ana Sayfa Ne Var Ne Yok? Keşfet Şehir Rehberi Şehirde Gündem Kampanyalar
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva