• Dolar
    32,3181
  • Euro
    35,0783
  • Altın
    2.307,390
  • Bist-100
    9,080
   
15/20 °C

Parçalı Bulutlu
   
NE VAR NE YOK? KEŞFET ŞEHİR REHBERİ ŞEHİRDE GÜNDEM KAMPANYALAR FOTOĞRAFLAR VİDEOLAR

Muratpaşa Belediyesi 2021 Bütçesi Komşu Meclisinde Onaylanacak 

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi, Türkiye’de bir ilke daha imza atarak 2021 yılı bütçesini, dijital demokrasi platformu komsumeclisi.com’da ilçe sakinlerinin tartışmasına açtı.

6.09.2020 - 12:01
Muratpaşa Belediyesi 2021 Bütçesi Komşu Meclisinde Onaylanacak

Belediyenin 7 ayrı başlıkta sınıflandırılan 435 milyon liralık taslak bütçesi, sitenin forum sayfasında madde madde değerlendirip Komşu Meclisi’nde oylanacak. 
Bakkalı, tamircisi, öğretmeni, din görevlisi, taksicisi fırıncısı, yaşlısı genci, kadını ve erkeğiyle Muratpaşa, artık sokağının, mahallesinin, yaşadığı ilçenin geleceğine yön verecek. Muratpaşa Belediyesi, Türkiye’de bir ilki daha gerçekleştirerek hazırlıkları devam eden 2021 yılı bütçesini Komşu Meclisi’nde tartışmaya açtı. 
MURATPAŞA'DA KOMŞU MECLİSİ NEDİR?
Komsumeclisi.com üzerinden çalışan ve 13 yaş ve üzeri her Muratpaşalıın doğal üyesi olduğu Komşu Meclisi, Belediye Başkanı Ümit Uysal tarafından 21 Şubat’ta yapılan tanıtım toplantısıyla uygulamaya alındı. İnternet dünyasındaki hızlı değişimin karar alma süreçlerinde yer almak isteyen, tartışan, yaşadığı sokağa, mahalleye ve kente dair söz söyleyen, müşterekleri arayan ve kamusal iyiye ulaşmaya çalışan aktif yurttaşlık döneminin başlattığına dikkat çeken Başkan Uysal, Komşu Meclisi’nin bu değişimin ürünü olduğunu söyledi. Başkan Uysal, bir anlamda doğrudan demokrasi uygulaması olan komsumeclisi.com’la Muratpaşa’da ikamet eden 13 yaş üstü herkesin kent yönetimine doğrudan katkı sunabildiğini belirtti. 
KATILIMCI BÜTÇE
Komşu Meclisi’nin uygulamaya alınmasının hemen ardından covid-19 salgının başladığını ve bu dönemde sistemin parçası olarak kurgulanan Komşu Dayanışma Sistemi’yle Muratpaşa’da büyük bir dayanışmayı hayata geçirdiklerini dile getiren Başkan Uysal, “Şimdi de ‘Söz komşularımızda’ diyerek Muratpaşa’da katılımcı bütçe dönemini başlatıyoruz” dedi. Başkan Uysal, katılımcı bütçe uygulamasında temel amacın Muratpaşa sakinlerinin, ödedikleri vergilerle oluşan belediye bütçesini tartışmaları ve bu tartışmalardan çıkan ortak aklı kent yönetimine yansıtmak olduğunun altını çizdi.  
FORUMLARDA TARTIŞMA BAŞLADI
Komsumeclisi.com üzerinde tartışmaya açılan Muratpaşa Belediyesi’nin 435 milyon liralık 2021 yılı taslak bütçesi 7 ayrı başlıkta sınıflandırıldı. Bütçe kullanımları her başlıkta madde madde belirtildi ve 2021 yılı hedefleri forum üzerinde ilçe sakinlerinin değerlendirmesine açıldı. 
Buna göre temel yatırım ve üretim hizmetleri için 178 milyon 860 bin liralık bütçe taslak olarak belirlenirken Sosyal Yardım İşleri, Kreş, Kadın ve Aile Hizmetleri müdürlüklerinin kullanımında olan gelir eşitsizliğiyle mücadele hizmetlerine 61 milyon 982 bin lira ayrıldı. Toplum sağlığı ve çevre hizmetlerine 34 milyon 796 bin; kent tanıtımı, toplumsal birliktelik, kültür ve sanat etkinlikleri içinse 12 milyon 144 bin liralık bütçe belirledi.  Halkla ilişkiler ve komşuluk hizmetleri için 20 milyon 591 bin lira; kent estetiği, tasarım ve dönüşüm hizmetleri içinse 43 bin 866 lira bütçe ödeneği belirlendi. Taslak bütçenin 82 bin 761 liralık bölümü ise diğer hizmet birimleri ve yönetim giderleri olarak yer aldı.
OYLAMA 11 EYLÜL’DE BAŞLIYOR
Türkiye’nin ilk dijital demokrasi uygulaması komsumeclisi.com forumlarında başlayan tartışma 18 Eylül Cuma gününe kadar devam edecek. Bir yanda forumda tartışmalar devam ederken diğer yanda 11 Eylül Cuma günü bütçe için oylama başlayacak. Komşu Meclisi’nde bütçe oylaması da 18 Eylül’e kadar devam edecek.  

 
27'inci Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festival gala konseriyle başladı
 
Bakan Varank’tan Başkan Tütüncü'nün Projesine Destek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
30 Ağustos Zafer Bayramı Etkinlikleri 5 Gün Sürecek
30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ...
Başkan Tütüncü'den 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlama Mesajı
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla ...
Başkan Uysal’dan 30 Ağustos mesajı
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla ...
 
Büyükşehir 30 Ağustos coşkusunu caddelere taşıyor
Antalya Büyükşehir Belediyesi 30 Ağustos Zafer Bayramı öncesinde kent ...
Muratpaşa 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamalarına Hazırlanıyor
Antalya’da Muratpaşa Belediyesi, kurtuluşun ve bağımsızlığın habercisi ...
Büyükşehir'den “Sürdürülebilir Kent İçi Hareketlilik Ödüllü Proje Yarışması”
Yarışma, Antalya BüyükşehirBelediyesi ulaşım planlamasının ve toplu taşıma ...
 
Muratpaşa'da Sünnet Etkinliği Kayıtları Başladı
Muratpaşa Belediyesi’nin geleneksel olarak düzenlendiği sünnet etkinliği ...
Siyah Giyerek Kadın Cinayetlerini Protesto Ettiler
Antalya’da, Muratpaşa Belediyesi’nin kadın çalışanları, siyah giyerek ...
‘Bir Zamanlar Antalya Müzesi’ projesine ‘Kent Müzeleri Ödülü’
Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen 2020 yılı Müze Özendirme ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden iki önemli protokol

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden iki önemli protokol

  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
Antalya Tarih

Antalya Tarih

  ÇOK YORUMLANANLAR
  FACEBOOK
  TWITTER
 
 
Ana Sayfa Ne Var Ne Yok? Keşfet Şehir Rehberi Şehirde Gündem Kampanyalar
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva