• Dolar
    32,3752
  • Euro
    34,9699
  • Altın
    2.325,650
  • Bist-100
    9,075
   
17/25 °C

Parçalı Bulutlu
   
NE VAR NE YOK? KEŞFET ŞEHİR REHBERİ ŞEHİRDE GÜNDEM KAMPANYALAR FOTOĞRAFLAR VİDEOLAR

Rektör Özkan; “Organ bağışı bir insana verilebilecek en kıymetli hediye” 

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, 3-9 Kasım Organ Nakli Haftası dolayısıyla Akdeniz Böbrek Hastalıkları ve Organ Nakli Sosyal Yardımlaşma Derneği (AKBÖHONDER) üyelerini ağırladı.

3.11.2020 - 19:04
Rektör Özkan; “Organ bağışı bir insana verilebilecek en kıymetli hediye”

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü Senato Odası’nda AKBÖHONDER Dernek Başkanı Mehmet Şahan ve üyeleri ile bir araya geldi. 
Rektör Özkan, “İzmir'deki deprem tüm Türkiye’yi olduğu gibi bizleri de derinden etkiledi. Yaraların bir an önce sarılmasını temenni ediyor, İzmir’e ve tüm Türkiye geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” dedi.
Organ Nakli Haftası’nın organ bağışına dikkat çekmede çok önemli bir hafta olduğunu belirten Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, organ naklinin bir insana verilecek en kıymetli hediye olduğunu ancak bunun öneminin yeterince anlatılamadığını dile getirdi.
Akdeniz Üniversitesi’nin dünyada kompozit doku naklinde önemli bir yeri olduğunu belirten Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan “Kompozit doku naklinde dünyada ismimiz var. Merkezimiz dünyada en önemli merkezlerden birisi. En büyük vesilesi de Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu hocamız. Dernek Başkanı Mehmet Şahan da Karpuzoğlu'nun ilk nakil yaptığı hastalardan. Tuncer hocamızın bir sürü insanın hayatını değiştiren ya da hayat kazandıran hizmetleri oldu. Bu hizmetleri sayesinde hala adı yaşatılıyor ve dua alıyor. Kendisini saygıyla anıyorum. " diye konuştu 
İnsanların hayatta kalmasına vesile olmak insana verilebilecek en kıymetli hediye olduğunu söyleyen Özkan şunları söyledi; "Sanıyorum insanlar organlarını bağışlamadığı zaman hala yakınlarının yaşayacağını düşünüyorlar. Belki biz bunu anlatamadık. Hepimiz ölümle karşılaşacağız. Bunu bir kez daha düşünmek önemli, cana can katacaksınız vereceğiniz 'evet' cevabıyla. Daha kıymetli bir hediye olamaz.” diye konuştu. 
Rektör Özkan: “Online eğitim sorunsuz devam ediyor”
Uzaktan eğitim ile ilgili gelen soru üzerine Rektör Özkan, online eğitimin sorunsuz bir şekilde yürütüldüğü söyledi. Rektör Özkan, "Bu program Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Murat Turhan’ın üç sene önce yaptığı çalışmalarıyla elde ettiği programdır. Zaten daha önce de bu program üniversitemize verilmişti. Önceki yönetim de bunu kullanmıştı. Biz bu programı biraz daha revize ettik. Çok güvenli bir sınav sistemi ve sorunsuz bir online eğitim hizmeti veriyoruz öğrencilere. Öğrencilerimizden ve öğretim üyelerimizden aldığımız geri bildirim de bu yönde." dedi.
Koronavirüsün ne zaman biteceğinin öngörülemediğini söyleyen Rektör Özkan, "Bu süreç hemen bitmeyecek, biz de bu programı kullanmaya devam edeceğiz. Bu anlamda güvenli olması çok önemliydi. Hem güvenli hem de sorunsuz bir sistem. Prof. Dr. Murat Turhan Hocamız ilgili bazı haberler çıktı. Bu programı parayla aldığımıza dair, bunlar tamamen yalan. Hiçbir şekilde bizden ücret almadan, ücretsiz bir şekilde sundu. Murat Turhan hocamıza verdiği emekler için çok teşekkür ediyorum. Çünkü böylesi önemli bir programı yazmak kolay bir şey değil. Bazı üniversiteler de bunu bizden talep ediyor, bu da bizi çok mutlu ediyor. Hem sınav anlamında hem ders anlamında sorunsuz bir eğitim sistemi devam ediyor. Çok şanslıyız bu anlamda. Türkiye'nin en iyisiyiz diyebiliriz." dedi.
Toplantının sonunda Rektör Özkan Organ Nakli Haftası dolayısıyla farkındalığın çok önemli olduğunu belirterek çalışmalarından dolayı Mehmet Şahan’a teşekkür etti.
AKBÖHONDER Başkanı Mehmet Şahan günün anısına Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan’a organ nakli hastalarının ve Rektör Özkan’ın fotoğrafının yer aldığı plaketi takdim etti. Bu anlamlı hediye için teşekkür eden Rektör Özkan da Dernek Başkanı Mehmet Şahan hediye takdim etti.

 
Muratpaşa Ekipleri İzmirli Çocuklar İçin Yola Çıktı
 
Yüzbaşı Aker Erdal İnönü Kent Parkı’nda bulunan anıtının başında anıldı.
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Prof.Dr.Murat Kuloğlu :Bağımlılık aynı zamanda bir aile hastalığıdır
Prof.Dr. Kuloğlu Bağımlılık aynı zamanda bir aile hastalığıdır diyerek ...
Başkan Böcek'le İlgili bir açıklamada Üniversitesi Hastanesin'den
Tedavisi Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Yoğun bakım ünitesinde devam eden ...
İşte Başkan Böcek'in Sağlık Durumuyla İlgili Son Resmi Açıklama
Antalya Büyükşehir Belediyesince yapılan açıklamada tedavinin yoğun bakım ...
 
Bağımlılıkları hayatınızdan çıkarmanın yolu YEDAM’dan geçiyor.
Her türlü uyuşturucu ve kötü alışkanlıklarla ilgili mücadele çalışmaları ...
Kepez'de Örnek Sağlık Hizmetinde Ücretsiz İlaç Yardımı
Kepez Belediyesi’nin Tıp Merkezi bünyesinde hizmet veren Halk Eczanesi’ni ...
Kemer'de Belediye Maske ve Dezenfektan Dağıtımını Sürdürüyor
Kemer Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, Kemer’de faaliyet gösteren ...
 
Sağlıklı Muratpaşa Hareketi STK'lara Anlatıldı
Sağlıklı Muratpaşa Hareketi, Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve inovasyon ...
65 Yaş Üstüne Sokağa Çıkma Kısıtlaması Dahil İki Yeni Karar
Antalya İl Hıfzıssıhha Kurulu bugünkü toplantısında iki önemli karar aldı.
Vali Yazıcı'dan "Tedbirlere Uymayanı ihbar edin" Çağrısı
Korona vakalarında artış görülen ve kurallara uymadığı tespit edilen vatandaşlarla ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden iki önemli protokol

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden iki önemli protokol

  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
Antalya Tarih

Antalya Tarih

  ÇOK YORUMLANANLAR
  FACEBOOK
  TWITTER
 
 
Ana Sayfa Ne Var Ne Yok? Keşfet Şehir Rehberi Şehirde Gündem Kampanyalar
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva