• Dolar
    32,3157
  • Euro
    35,1213
  • Altın
    2.292,730
  • Bist-100
    9,058
   
15/20 °C

Parçalı Bulutlu
   
NE VAR NE YOK? KEŞFET ŞEHİR REHBERİ ŞEHİRDE GÜNDEM KAMPANYALAR FOTOĞRAFLAR VİDEOLAR

Rektör Özkan'dan Erdoğan'a Dev Bütçe Teşekkürü 

Akdeniz Üniversitesi Bilimsel Araştırma Vadisi projesi için Cumhurbaşkanlığı Strateji Daire Başkanlığı’ndan 153 milyon liralık bütçe ayrıldı.

15.03.2022 - 19:36
Rektör Özkan dan Erdoğan a Dev Bütçe Teşekkürü

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek için teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Özkan, “Tıp alanında yeni bir dönem başlıyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın destekleriyle Akdeniz Üniversitesi olarak biz de bu atılımda pay sahibi olacağız.” dedi.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diplomasi Forumu için geldiği Antalya’da Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan ve Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan’ı kabul etti. Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, Cumhurbaşkanlığı Strateji Daire Başkanlığı’ndan Akdeniz Üniversitesi Bilimsel Araştırma Vadisi projesi için ayrılan 153 milyon liralık bütçe desteği için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkürlerini sundu.
TARİHİN EN BÜYÜK BİLİMSEL ARAŞTIRMA BÜTÇESİ
Söz konusu bütçenin üniversitenin tarihindeki en büyük bilimsel araştırma proje bütçesi olduğunu açıklayan Rektör Prof. Dr. Özkan, “Yapay zekâ, biyoteknoloji, üç boyutlu yazıcılar ve nanoteknoloji alanındaki gelişmelerle birlikte tıp alanında da yeni bir dönem başlıyor. Gelecekte teknolojiyi yakalayanlar ayakta kalıp büyüyecek. Sağlık alanında da bu böyle olacak. Biz de Sayın Cumhurbaşkanımızın destekleriyle Akdeniz Üniversitesi olarak bu atılımda pay sahibi olacağız.” diye konuştu.
YAPAY ZEKÂ DESTEKLİ İLERİ SAĞLIK ARAŞTIRMALARI YAPILACABİLECEK
Proje hakkında bilgi veren Rektör Özkan “Bilimsel Araştırma Vadisi projesi için Cumhurbaşkanlığı Strateji Daire Başkanlığı tarafından 153 milyonluk bütçe desteği onaylandı. Bunun 50 milyonu şuan açıldı. Bununla amacımız bilimsel araştırma vadisi oluşturmak. Bilimsel Araştırma Vadisi projesi ile kurulacak Rejeneratif Tıp ve Kök Hücre Araştırmaları Laboratuvarı, Gen ve Hücre Tedavi Laboratuvarı, Tıbbi Mikrobiyal Ürün Üretimi, Yapay Zekâ Laboratuvarı, GMP laboratuvarları, ileri cerrahi işlemlerin yapılabildiği hayvan laboratuvarı ile yapay zekâ destekli ileri sağlık araştırmaları yapılabilecek.” açıklamasında bulundu.
AŞI, KANSER AŞISI, YAPAY ORGAN ÜRETEBİLECEK SEVİYEYE GELECEĞİZ
Ürüne dönüşen ve toplumun hizmetine sunulabilen projelere verdiği önemin altını çizen Rektör Özkan, “Üniversitemizin geleceğini değiştirecek bir yatırım olan Bilimsel Araştırma Vadisi için aldığımız bu önemli destek ile Ar-Ge çalışmalarımızda büyük bir ilerleme kaydedileceğine ve ileride aşı, kanser aşısı, yapay organ, yapay zekâ tabanlı ilaç üretebilecek seviyelere geleceğimize inanıyorum.” şeklinde konuştu.
ANTALYA DİPLOMASI FORUMU BÜYÜK BİR KAZANIM
Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, Antalya markasının dünyada bilinirliğini artıran Antalya Diploması Forumu için de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na teşekkür etti. Özellikle Rusya ve Ukrayna’nın Dışişleri Bakanlarının bir araya gelmesiyle farklı bir boyut kazanan Antalya Diploması Forumu’nun Antalya için büyük bir kazanım olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, “Antalya’mız da Davos gibi diplomasi denince akla gelen şehirler arasında yer aldı. Bunda Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 20 yıldır dünya siyasetinde, özellikle küresel konulara getirdiği insani çözümlerle özel bir liderliğe imza atıyor olmasının da büyük etkisi var.” açıklamasında bulundu.
YAZILIM MERKEZİ HEDEFİNE DE GÜÇ VERECEK
Antalya’nın uluslararası arenada elde ettiği itibarın birçok alanda şehre yeni bir vizyon katması gerektiğinin altını çizen Rektör Özkan, “Antalya Diplomasi Forumu, hepimiz için yeni bir Antalya vizyonu çizdi. Ben bu dev organizasyonun ayrıca Antalya’nın yazılım merkezi olması hedefi için de güç vereceğine inanıyorum. Dünyada ABD’nin Florida eyaletinde yoğunlaşan yazılım ve bilişim sektörü için Antalya hem iklimi, hem otel kapasitesiyle önemli bir alternatif. Üniversitemiz Antalya Teknokent’i de teknolojik anlamda bunun için gerekli altyapıyı sunuyor. Ben Antalya Diplomasi Forumu’nun sağladığı tanıtım gücüyle bu alanda da önemli gelişmelerin olabileceğine inanıyorum.” ifadelerini kullandı.
           

 
DOB Sahnesinde Azerbeycan ve Türkiye Ezgileri Yankılanacak
 
Başkan Esen: Z kuşağı Atatürk’ü çok seviyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akdeniz Üniversitesi'nde Fakülteler İlklere İmzayı Sürdürüyor
Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Aksu Çiftliği’nde ilk olarak verim ...
Akdeniz Üniversitesin'den Yükseköğretimde kalite için akademik iş birliği
Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi tarafından ilk kez, ...
Rektör Özkan, sağlık turizminde yüzde 142 oranında yükselişteyiz
Akdeniz Üniversitesi’nin sağlık turizminde her geçen gün yükselen bir ...
 
Akdeniz Üniversitesinde Çalışanlara Yeni Yıl Müjdesi
Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Akdeniz Üniversitesi ...
Akdeniz Üniversitesi'ne Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikası
Akdeniz Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, Rektör Prof. Dr. Özlenen ...
Rektör Özkan'dan kalite komisyonu üyelerine teşekkür
Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, YÖKAK Kurumsal Akreditasyon ...
 
Akdeniz Üniversitesi’nin gurur günü
YÖKAK Kurumsal Akreditasyon Belgesi almaya hak kazanan 6 devlet üniversitesinden ...
Akdeniz Üniversitesi öğretim üyesine TÜBİTAK Teşvik Ödülü
Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü ...
Rektör Özkan : Gençlerimizin Her Zaman Yanındayız
Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Antalya Alaaddin ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
KANTDER Başkanı Bülent Kantarcılar'dan AKOSDERE Yardım Eli

KANTDER Başkanı Bülent Kantarcılar'dan AKOSDERE Yardım Eli

  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
Antalya Tarih

Antalya Tarih

  ÇOK YORUMLANANLAR
  FACEBOOK
  TWITTER
 
 
Ana Sayfa Ne Var Ne Yok? Keşfet Şehir Rehberi Şehirde Gündem Kampanyalar
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva