• Dolar
    32,3752
  • Euro
    34,9831
  • Altın
    2.325,700
  • Bist-100
    9,070
   
17/25 °C

Parçalı Bulutlu
   
NE VAR NE YOK? KEŞFET ŞEHİR REHBERİ ŞEHİRDE GÜNDEM KAMPANYALAR FOTOĞRAFLAR VİDEOLAR

Rektör Özkan’dan Prof. Dr. Havva İşkan Işık’a Vefa Plaketi 

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Patara Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Havva İşkan Işık’a teşekkür plaketi verdi.

9.02.2021 - 19:14
Rektör Özkan’dan Prof. Dr. Havva İşkan Işık’a Vefa Plaketi

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan: Hocalarımız Binlerce Yıl Sonra Patara’yı Yeniden Aydınlığa Çıkardılar
Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Patara Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Havva İşkan Işık’a teşekkür plaketi verdi.
Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, makamında ağırladığı Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Patara Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Havva İşkan Işık’a, Arkeoloji Bölümü’ne, Patara’ya ve Akdeniz Üniversitesi’ne yapmış olduğu katkılardan dolayı plaket takdim etti.
Göreve geldiği zamandan beri bu plaketi vermeyi planladığını söyleyen Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Prof. Dr. Havva İşkan Işık ve eşi Prof. Dr. Fahri Işık’a Patara’ya ve Arkeoloji dünyasına yaptıkları katkılar için teşekkür etti.
Patara Antik Kenti çalışmalarının uzun yıllardır sürdüğünü ve hala yeni eserlere rastlanıldığını ifade eden Rektör Özkan, “Patara Antik Kenti öyle bir hazineki, Prof. Dr. Fahri Işık hocamız ve sonrasında Prof. Dr. Havva İşkan Işık hocamız, 1988 yılında beri Patara Antik Kenti'nde kazı çalışmalarını sürdürüyorlar. Arkeoloji dünyasını aydınlatan Patara Antik Kenti’nde Deniz Feneri, Likya Birliği Meclisi Binası, Yol Kılavuz Anıtı ve çok sayıda antik mezarları binlerce yıl sonra yeniden aydınlığa çıkardılar.” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2020 yılını "Patara Yılı" ilan etmesinden dolayı da Patara’ya önemli sayıda ziyaretçi geldiğini ifade eden Rektör Özkan, “Cumhurbaşkanımızın eşi Sayın Emine Erdoğan hanımefendi ile birlikte de Patara’yı gezdik. Kendileri de bu güzel tarihin ortaya çıkarılması ve ziyaretçilerle buluşturulmasından dolayı oldukça mutlu oldular. Prof. Dr. Havva İşkan Işık hocamıza verdikleri emekten dolayı onlar da teşekkür ettiler. Biz de hocamıza emeklerinden dolayı bir teşekkür plaketi verelim diye düşündük. Hocamıza, Üniversitemize ve Patara’ya verdiği emeklerinden dolayı tekrar teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.
Yıllar öncesinde kısıtlı olanaklara rağmen iğneyle kuyu kazar gibi onlarca tarihi eseri gün yüzüne çıkarmayı başardıklarını söyleyen Patara Kazı Başkanı Prof. Dr. Havva İşkan Işık ise Patara'yı evi gibi gördüğünü söyleyerek “Akdeniz Üniversitemiz ve devletimizin büyük desteğini her zaman yanımızda hissettik. Bu kazı devlet desteğiyle bu noktaya geldi. Azimli ve çalışkan ekibimizle birlikte Patara’daki tarihi zenginlikleri gün yüzüne çıkardık ve çıkarmaya devam edeceğiz.” dedi.
Prof. Dr. Havva İşkan Işık, 2020 yılının Patara Yılı olması nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve bu süreçte verdiği destek için Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan’a teşekkür ettiğini söyledi.

 
Antalyaspor A.Ş. Genel Kurulu İleri Bir Tarihe Ertelendi
 
Kepez'de Yabancı Diller Akademisi’nin 3. dönem eğitimleri başlıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kaleiçi Müzik Yarışması Heyecanı Cazla Devam Ediyor
Antalya’da Muratpaşa Belediyesi'nin online olarak gerçekleştirdiği Kaleiçi ...
Sömestr Tatili Müzikle Renklendi
Antalya Büyükşehir Belediyesi, sömestr tatilini şehrin farklı noktalarında ...
Kütüphanenin duvarında Dokuma’nın hatırası
Kepez Belediyesi’nin, kütüphaneye dönüştürdüğü eski Dokuma Fabrikası’nın ...
 
2300 yıl önceki Antalya Nekropol Müzesi Projesinde
Antalya Büyükşehir Belediyesi yapımında sona geldiği Nekropol Müzesi Projesi ...
Başkan Tütüncü ‘sahaf çarşısı’ sözü yerine geliyor
Başkan Hakan Tütüncü’nün, sahaf festivalinde sözünü verdiği sahaf çarşısının ...
Doğan Hızlan Kütüphanesi’nde kitaplar tek tek sterilize ediliyor
Antalya Büyükşehir Belediyesi Doğan Hızlan Kütüphanesi, pandemi döneminde ...
 
Bu Yıl Kaleiçi Old Town Festivali 14-17 Ekim’de
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, bu yıl 6’ncısı gerçekleştirilecek ...
Cemil Meriç Kütüphanesi’nin koleksiyonunu kitap bağışıyla zenginleştiriyor.
Kepez Belediyesinin, yakın bir tarihte kitap kurtlarıyla buluşturacağı ...
Kitap Severlere Duyuru : E-Kitap koleksiyonu okurlarını bekliyor
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin kutuphaneler.antalya.bel.tr adresinden ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden iki önemli protokol

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden iki önemli protokol

  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
Antalya Tarih

Antalya Tarih

  ÇOK YORUMLANANLAR
  FACEBOOK
  TWITTER
 
 
Ana Sayfa Ne Var Ne Yok? Keşfet Şehir Rehberi Şehirde Gündem Kampanyalar
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva