• Dolar
    32,3372
  • Euro
    35,2098
  • Altın
    2.247,350
  • Bist-100
    8,718
   
15/21 °C

Parçalı Bulutlu
   
NE VAR NE YOK? KEŞFET ŞEHİR REHBERİ ŞEHİRDE GÜNDEM KAMPANYALAR FOTOĞRAFLAR VİDEOLAR

Vali Yazıcı Abdal Musa Anma Etkinliklerine Katıldı 

Vali Ersin Yazıcı, Elmalı’nın Tekke Mahallesinde 17’nci uluslararası 38’inci ulusal Abdal Musa Anma Etkinliklerine katıldı. Vali Yazıcı; “Bu topraklar, savaşarak kazanan kahramanlarımızla beraber, yüreklere ektikleri tohumlarla bu toprakların vatan kalmasını sağlayan Anadolu erenlerimizin eseridir.”

26.06.2022 - 23:29
Vali Yazıcı Abdal Musa Anma Etkinliklerine Katıldı

Antalya’nın Elmalı ilçesi, Elmalı Amfi Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen etkinliğe; Vali Ersin Yazıcı, Milletvekilleri, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek,  Elmalı Kaymakamı Harun Kazez, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, İlçe Belediye Başkanları, İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Candemir Zoroğlu ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen ziyaretçiler katıldı.
Vali Ersin Yazıcı, anma etkinlikleri öncesinde Abdal Musa Sultan Türbesini ziyaret ederek, dua etti. 
Savaş Kazanmak Kadar Gönülleri Kazanmakta Önemlidir
Türk topraklarının sadece savaşarak değil yürek fetihleriyle de yurt kılındığını vurgulayan Vali Yazıcı; “Sevgili canlar, bugün ilim ve irfan yurdu, hikmet ocağı tarihi ve kültürel zenginliğin harmanlandığı Elmalı’dayız. Sultanlar şehri Elmalı’da bu toprakların gönül fethini gerçekleştiren gönül sultanlarımızdan biri olan Abdal Musa Sultanı Anma Programında sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Hepiniz güzel şehrimize, Elmalımıza, anma etkinliğimize hoş geldiniz. Bin yıldır üzerinde yaşadığımız bu topraklar, Ecdadımızın kahramanca mücadeleleriyle birlikte, yüzlerce gönül sultanımızın yürek fetihleriyle yurt kılındı. Tüm kahramanlarımızı ve gönül sultanlarımızı, rahmetle ve şükranla yâd ediyoruz. Ruhları şad olsun. Üzerinde yaşadığımız kutsal vatan topraklarını, yurt tutmak da yurt kılmak kadar önemlidir. Bir toprağı sadece savaş kazanarak sahiplenemezsiniz. Savaş kazanmak kadar, gönül kazanmak da gönülleri fethetmek de çok önemlidir. İşte Atalarımız bu topraklara gelirken, bu topraklara yerleşip yaşarken hedefleri sadece toprak kazanmak olmadı. Zaferle kazandıkları topraklarda, gönülleri de fethetmeyi unutmadı.” şeklinde konuştu.
Kültürümüze Sahip Çıkmazsak Tarihin Çıkmaz Sokaklarında Kayboluruz
Anadolu Erenlerinin hoşgörü ve tevazuyu yeşerttiklerini belirten Vali Yazıcı; “Ahmet Yeseviler, Hacı Bektaş-ı Veliler, Hacı Bayram Veliler, Sarı Saltık’lar, Sinan-ı Ümmiler, Kaygusuz Abdal’lar ve bugün manevi huzurunda bulunduğumuz Abdal Musa Sultan’da, Anadolu’da, yiğitliğin, aklın, inancın, sevginin simgesi olan, birlik ve beraberlik ateşiyle tutuşan, Türk düşünürlerinin başında gelenlerindendir. Abdal Musa Sultan’ın vefatının üzerinden, altı yüzyıllık bir süre geçmesine karşın, Anadolu insanının bu soylu Anadolu Eren'ine saygısı halen canlıdır. Bu büyük Anadolu Erenlerimiz, bu kutsal toprakların vatan kalması için, ahenk içinde kalpleri nakış nakış sevgiyle işlediler. Hoş görüyü ve tevazuyu yeşerttiler. Onlar Anadolu’da büyük bir medeniyet inşa ettiler. Bu topraklar, savaşarak kazanan kahramanlarımızla beraber, Yüreklere ektikleri tohumlarla bu toprakların vatan kalmasını Sağlayan Anadolu Erenlerimizin eseridir. Onların bize bıraktığı manevi mirasa sahip çıktığımız kadar bu topraklar bizimdir. Biz bunu yapmazsak, tarihimize, kültürümüze sahip çıkmazsak, bu topraklarda yaşayan değerlerimize sahip çıkmazsak tarihin çıkmaz sokaklarında kayboluruz.” dedi. 
Rabbim Bizi Bizden Ayırmasın
Vali Yazıcı, kültürel zenginliklerin yaşatılarak gelecek nesillere aktarılmasının önemine vurgu yaparak; “Hepimiz bu milletin evlatları, hepimiz bu toprakların çocukları olarak, nefes aldığımız bu toprakların ruhuna vakıf olacağız. Tarihi, dini ve kültürel hafızamıza sahip çıkacağız. Kültürel zenginliklerimizi yaşatacak ve gelecek nesillere aktaracağız. Rabbim bizi bizden ayırmasın. Birliğimiz, kardeşliğimiz, huzurumuz daim olsun. Bu duygu ve düşüncelerle; etkinliğin nice güzelliklerle birlikte birliğimizi, dirliğimizi ve kardeşliğimizi güçlendirmesine vesile olmasını diliyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

 
Başkan Böcek “Abdal Musa’nın sevgisini, hoşgörüsünü, dürüstlüğünü ilke edindik”
 
Akdeniz Üniversitesinde ,Uluslararası öğrencilerden Türkçe gösteri
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Böcek “Abdal Musa’nın sevgisini, hoşgörüsünü, dürüstlüğünü ilke edindik”
Başkan Böcek “Abdal Musa’nın sevgisini, hoşgörüsünü, dürüstlüğünü ilke ...
AntSanat yaz sayısı yayımlandı
Antalya Muratpaşa Belediyesi;nin kültür ve sanat dergisi AntSanat;ın yaz sayısı yayımlandı.
Bu Açılış El emeği ürünler için
Konyaaltı Sanat Eğitim Merkezi’nde (KONSEM) eğitim gören kursiyerler, ...
 
“VENERA ENSEMBLE” Antalya Müzesi'nde
Antalya Devlet Opera ve Balesi, 10 Haziran Cuma akşamı saat: 20.00’de ...
Ressam Belgin Yapıcı 7’inci ‘kıta’dan ilham aldığı sergiye büyük ilgi
7’inci ‘kıta’dan ilham alan ressam Belgin Yapıcı’nın doğada yok olmayan ...
Yöreler Renkler Festivali’nde Komşu Ülkeler Gecesi
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Komşu Ülkeler Gece’siyle devam ...
 
Geleceğin Müzisyenlerinden Cumhuriyet Meydanında Konser
Kemer Belediyesi Gençlik Orkestrası, Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri ...
Nebil Özgentürk imzalı ‘Nazım Hikmet 120 Yaşında’ belgeseli Muratpaşa’da
Antalya’da Muratpaşa Belediyesi, yönetmenliğini Nebil Özgentürk’ün yaptığı ...
Operada “Seslerin Büyüsü” konseri 31 Mayıs Salı akşamı
“Seslerin Büyüsü” konseri ile 31 Mayıs Salı akşamı saat: 20.00’de Haşim ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
2. Etap Konyaaltı Sahil Projesi Hizmete Giriyor

2. Etap Konyaaltı Sahil Projesi Hizmete Giriyor

  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
Antalya Tarih

Antalya Tarih

  ÇOK YORUMLANANLAR
  FACEBOOK
  TWITTER
 
 
Ana Sayfa Ne Var Ne Yok? Keşfet Şehir Rehberi Şehirde Gündem Kampanyalar
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva