• Dolar
    32,3295
  • Euro
    35,0712
  • Altın
    2.300,300
  • Bist-100
    8,990
   
15/20 °C

Parçalı Bulutlu
   
NE VAR NE YOK? KEŞFET ŞEHİR REHBERİ ŞEHİRDE GÜNDEM KAMPANYALAR FOTOĞRAFLAR VİDEOLAR

Vali Yazıcı'dan Gençlerle Söyleşide Altın Öğütler 

Mahmut Celalettin Ökten Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle bir araya gelerek Gençlerle keyifli bir söyleşi gerçekleştiren Vali Yazıcı, gençlerin hayallerini ve üniversite hedeflerini dinleyerek meslek seçiminde nelere dikkat etmeleri gerektiğinin altını çizen altın öğütlerde bulundu

24.04.2021 - 08:10
Vali Yazıcı dan Gençlerle Söyleşide Altın Öğütler

Mahmut Celalettin Ökten Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle söyleşide bir araya gelen Vali Ersin Yazıcı, gençlerden gelen soruları cevapladı. Programda Antalya valisi Ersin  Yazıcı’ya Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er eşlik etti. Söyleşide 12’nci sınıf öğrencileriyle buluşarak onların hayallerini, hedeflerini dinleyen ve meslek seçimleri noktasında nelere dikkat etmeleri gerektiğinin altını çizen Vali Yazıcı, önemli bir koridora girdiklerini ve yapacakları seçimin çok önemli olduğunu ifade etti. Seçim yaparken en başta mutlu olacakları ve gönülden istedikleri bölümü seçmeleri konusunda öğrencilerle sohbet eden  Vali Yazıcı; “Önümüzdeki 3-4 ay hayatınızın devamını etkileyecek. Bu nedenle asla sevmediğiniz bir meslek seçip mutsuz olmayın.” dedi.
Hayatınızın Geri Kalanını Belirleyeceğiniz Önemli Bir Karar Vereceksiniz
Öğrencilerin hayatlarıyla ilgili önemli bir tercih dönemine girdiklerine vurgu yapan Vali Yazıcı; “Bir Vali olarak en sevdiğim programlar gençlerimizle bir araya geldiğim programlardır. Sizlerle sohbet etmek sizleri dinlemek beni çok mutlu ediyor. Gerçekleştireceğimiz bu söyleşide sizlere ne kadar nasihat etmek istemesemde bazen kaçınılmaz oluyor. Fakat bazı şeyleri sizlere hatırlatmak istiyorum. 17 – 18 yaşlarında pırıl pırıl gençler olarak yaşamınızın en önemli kararını vereceksiniz. Hayatınız boyunca binlerce karar vereceksiniz ama bunlardan birkaç tanesi çok önemli kararlar olacak. Bunlardan biri evlilik, biri iş diyebiliriz. Birkaç ay sonra çok önemli bir hayat koridoruna gireceksiniz. Bir yolu tercih edip o koridora gireceksiniz. Baktığımız da dünya çapında insanlar aldığı eğitime, bilgiye yakın işleri yapmaktalar. Yani insanoğlu aldığı eğitime %70 - %80 uygun bir iş seçiyor kendisine. Sizlerde büyük ihtimalle gittiğiniz üniversiteki bölümlerle ilgili iş hayatına atılacaksınız. Hepimiz yaşamımız için ekmek parası kazanmak zorundayız. Bu hayati kararı birkaç ay içerisinde verip büyük ihtimalle işinizi belirlemiş olacaksınız.” diye konuştu.
Gönlünüzden Geçmeyen Aklınıza Yatmayan Hiçbir Yoldan Gitmeyin
Öğrencilere sevmedikleri bir mesleği asla seçmemeleri gerektiğini belirten Vali Yazıcı; “Seçeceğiniz bölüm mesleğinizi, mesleğiniz hayatınızı belirleyecek. Genellikle evliliğiniz kendi bulunduğunuz çevreye göre büyük oranda belirleniyor. Büyük oranda bu evlilik yakın çevrenizden yani ya üniversite ya iş ya da işle ilgili oluşan çevrenizden oluyor. Dolayısıyla evlilik gibi yaşamınızı çok etkileyen önemli bir kararda bu gireceğiniz hayat koridoruyla şekillenecek.  Bu seçtiğiniz koridorda yürüyeceksiniz. Seçeceğimiz koridor çok önemli. Bu konuda sizlere hiçbir öğütüm hiçbir nasihatım yok. İstediğiniz koridoru seçebilirsiniz. Tek diyeceğim şu. Gönlünüzden geçmeyen aklınıza yatmayan hiçbir yoldan gitmeyin. Ömrünüz boyunca mutsuz olursunuz. İnsan sevdiği işi yaptığında başarıya ulaşır. Bu sebeple gönlünüzden geçmeyen, aklınızda olmayan, sırf başkaları istiyor diye hayatınızın en önemli kararını heba etmeyin. Tercih edeceğiniz bölüm, meslek ve üniversite hakkında iyi bir araştırmayla doğrudan kendiniz bilgi edinin. Çünkü bu sizin hayatınız boyunca vereceğiniz en önemli karar.” ifadelerini kullandı.
Hedefleriniz Geleceğinizi Oluşturmada Önemli Bir Araçtır
Öğrencilerin “Hayaliniz Vali olmak mıydı?” sorusunu ise Vali Yazıcı şöyle yanıtladı: “Hayalim vali olmak değildi. Benim de bir hayalim vardı. Sizlerin de hayalleri vardır. Her insanın hayali vardır. Ne okursam okuyayım İstanbul’da okumak istiyordum. Bu sebeple bütün tercihlerimi İstanbul’daki okullara yaptım. İstanbul’da bir üniversite kazanayım, bölüm ne olursa olsun diye düşünüyordum. Sizin yaşlarınızdaki en büyük hayalim buydu. Doğru mu orası tartışılır. Diyeceğim şu ki kendinize doğru hedefler belirleyip o doğrultuda hareket ederseniz hedefinize ulaşmanıza herhangi bir engel göremiyorum. Hedeflerimiz geleceğinizi oluşturmada önemli bir araçtır. Ben sizin yaşlarınızdaki hayalimi gerçekleştirdim. Çocukluğumdan beri çok sevdiğim İstanbul’da okudum.”
Çocuklarımızı İyi İnsan Olarak Yetiştirmeliyiz
Söyleşi sonunda geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin iyi bir eğitim almaları kadar kültürel değerler anlamında da eğitimin önemine vurgu yapan Vali Yazıcı; Çocuklarımızı iyi insan olarak yetiştireceğiz. Anadolu tabiriyle ‘Adam gibi adam’ yetiştirmeliyiz. Eğitim çok önemlidir, ama kültürel değerlerimizin eğitimi de bir o kadar değerlidir. Öğrencilerimize milli, manevi ve ahlaki değerlerimizi aşılamalıyız. Bu sayede ülkemize faydalı gençlerin yetişeceğinden hiç şüphem yok.” şeklinde konuştu.

 
Vali Yazıcı'dan 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Mesajı
 
Başkan Uysal Üç Ülkeden Belediye Başkanlarıyla Turizmi Konuşacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vali Yazıcı'dan 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Mesajı
Antalya Valisi Ersin Yazıcı 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı ...
Muratpaşa 23 Nisan'a Hazır
Antalya’da, Muratpaşa Belediyesi’nin konvoyuyla cuma günü tüm kenti kaplayacak ...
Muratpaşa'da Balkon Bahçeciliğinde Teşvik'e Devam
Antalya’da, Muratpaşa Belediyesi’nin “Çocuklarımız toprakla tanışsın” ...
 
Akdeniz Üniversitesi'nden Koronavirüse Karşı Sprey İlaç ve Aşı
Akdeniz Üniversitesi’nde aşı çalışmalarını yürüten Ziraat Fakültesi Enzim ...
Sahillerde İskelesi Bulunan Tesisler Dikkat
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı iskelelerle ilgili yeni düzenleme yaptı,Valiliklere ...
ASSİM Çevre Komitesi Başkan Uysal'ı Bilgilendirdi
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Düden Çayı’nda binlerce balığın ...
 
Muratpaşa’da İftar Hazırlıkları Tamam
Antalya’da, Muratpaşa Belediyesi, yarın başlayacak Ramazan ayı boyunca ...
Girne Belediyesine Kardeş Kent Muratpaşa Belediyesinden Destek
Muratpaşa Belediyesi, kardeş kent Girne Belediyesi’ne covid-19 salgını ...
Antalya OSB ile ASAT arasından Eğitim İşbirliği Protokolü
Antalya OSB ile ASAT arasından Eğitim İşbirliği Protokolü imzalandı. Protokol ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
KANTDER Başkanı Bülent Kantarcılar'dan AKOSDERE Yardım Eli

KANTDER Başkanı Bülent Kantarcılar'dan AKOSDERE Yardım Eli

  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
Antalya Tarih

Antalya Tarih

  ÇOK YORUMLANANLAR
  FACEBOOK
  TWITTER
 
 
Ana Sayfa Ne Var Ne Yok? Keşfet Şehir Rehberi Şehirde Gündem Kampanyalar
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva