• Dolar
    32,3336
  • Euro
    35,1187
  • Altın
    2.302,480
  • Bist-100
    9,080
   
15/20 °C

Parçalı Bulutlu
   
NE VAR NE YOK? KEŞFET ŞEHİR REHBERİ ŞEHİRDE GÜNDEM KAMPANYALAR FOTOĞRAFLAR VİDEOLAR

’Pandemi Günlerinde Tarım Eğitim Programı’ online başladı. 

Antalya Ticaret Borsası (ATB) ile Tarım ve Orman Müdürlüğü arasında imzalanan Tarımsal Eğitimde İşbirliği Protokolü çerçevesinde ’Pandemi Günlerinde Tarım Eğitim Programı’ başladı.

8.12.2020 - 10:12
’Pandemi Günlerinde Tarım Eğitim Programı’ online başladı.

Antalya Ticaret Borsası (ATB) ile Tarım ve Orman Müdürlüğü arasında imzalanan Tarımsal Eğitimde İşbirliği Protokolü çerçevesinde 'Pandemi Günlerinde Tarım Eğitim Programı' başladı. Tarımsal eğitimin pandemi döneminde de devam etmesi amacıyla hayata geçirilen online programın ilkini safran ve ekinezya eğitimleri oluşturdu. 500 kişinin zoomdan bağlandığı derse, youtube üzerinden de katılımcılarla toplam 1800 kişi katılım gösterdi.
İlk derse katılan Antalya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, tarımsal üretimin kalitesini artırmak için bilimsel eğitime ihtiyaç olduğunu vurguladı. Çandır, pandemi döneminde tarımsal eğitimin aksamaması için Antalya Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğiyle programı hayata geçirdiklerini söylerken, eğitim programları ile tarımı bilimsel temellere oturtmayı hedeflediklerini anlattı. Gelen talepler doğrultusunda düzenlenen eğitimlerin ücretsiz olduğunu belirten Çandır, katılımcılara gösterdikleri ilgi nedeniyle teşekkür etti. Çandır, "Hepimiz sağlıkla kalalım, tarımda kalalım" dedi.

"Krizi fırsata çevirdik"
Tarım ve Orman İl Müdürü Gökhan Karaca, Antalya Ticaret Borsası ile projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, “Biz pandemi döneminde yaşanan krizi, eğitimlerle fırsata çevirdik” dedi. Müdürlük olarak pandemi öncesinde eğitim programlarını köylerde ve sahada yaptıklarını anımsatan Karaca, “Ancak internetten düzenlediğimiz eğitim programlarına ilgi ve katılım çok yoğun. İnsanlar hiçbir zorlama olmadan, severek ve isteyerek eğitimlere katılıyor. İlginin çok yoğun olması bizi çok mutlu ediyor. Eğitim alanlar online sınava tabi tutuldu, başarı durumlarına göre katılım belgesi takdim edilecek” dedi. Karaca, özel ders kalitesinde kitlesel eğitim olarak kurgulanan dersin pandemi döneminde ülkemizde ve dünyada en geniş katılımlı tıbbi ve aromatik bitkiler yetiştiriciliği eğitimi olduğuna dikkat çekti.

"Safranın kilogram fiyatı 20-80 bin TL arası"
Protokol çerçevesinde ilk eğitim tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği konusunda verildi. Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Kerim Güney, katılımcılara birinci derste safran ve ikinci derste ise ekinezya yetiştiriciliğini anlattı. Güney, safranın yapısından, yetiştiriciliğine, ticaretinden kullanıldığı alanlara kadar pek çok konuda katılımcılara bilgi verirken, safranın ülkemizin en önemli bitki varlıklarından biri olduğunu söyledi. 4 bin 500 yıldır baharat olarak kullanılan safranın kozmetikten boyaya, yemekten ilaç endüstrisine kadar pek çok alanda değerlendirildiğini belirten Güney, yetiştirildiği bölge ve kalitesine göre safranın kilogram fiyatının 20 bin ile 80 bin TL arasında değiştiğine dikkat çekti.
İkinci dersi ekinezya ile ilgili veren Dr. Kerim Güney, bitkinin dikiminden yetiştirilmesine, ticaretinden sağlığa etkisine kadar birçok konu hakkında bilgi verdi. Kızılderililerin bağışıklık sistemini güçlendirmek için kullandığı ekinezyaya son dönemde ilginin arttığını belirten Güney, bitkinin üretiminin kırsalda yaşayan insanlar için gelir kaynağı olabileceğini söyledi. Güney, derse katılanların sorularını da yanıtladı.
ATB ile Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün eğitim programları tıbbi nane, İzmir kekiği, kompost yapımı ve biyogaz gibi konularla devam edecek.

 
BAGEV Kariyer, iş arayanla işvereni bir araya getiriyor
 
Başkan Böcek 114 Gün Sonra Göreve Başladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BAGEV Kariyer, iş arayanla işvereni bir araya getiriyor
Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı (BAGEV) Yönetim Kurulu Başkanı ...
Dünyaca Ünlü T-OKM Metal Dedektör Şirketi Eğitim Faaliyetini Antalya'da Başlatıyor
20 Yıldan fazla Almanya'da hizmet veren OKM Firması Türkiye'de Antalya ...
Kepez'de inşaat malzemecileri esnafına tapu
Kepez Belediyesininmülkiyet ve imar desteği ile ilçedeki esnaf kooperatifleri, ...
 
Kepezli Girişimci Kadınlar Kooparatifleşiyor
Kepez Belediyesi, ilçede başarılı kadın kooperatiflerinin kurulması için ...
Kepez Belediyesi 120 Kişiye Turizm Sektöründe İş İmkanı Sağladı
Kepez Belediyesi’nin Kariyer İş Geliştirme Merkezi, Akdeniz İnsan Kaynakları ...
Başkan Çandır Duyurdu : 11. YÖREX Bir Yıl Ertelendi
Antalya Ticaret Borsası öncülüğünde 2010 yılında başlatılan Yöresel Ürünler ...
 
700 Yabancı İş Adamı Antalya'da ‘Leather&Fur Fashion Show 'da
Türk deri sektörü, Pandemi sonrası ilk ticaret faaliyetini Antalya’da ...
AESOB Başkanı Dere :Kantinci Esnafımız İçin Önlem Alınmalı
AESOB Başkanı Adlıhan Dere, Pandemi nedeniyle örgün eğitime ara verilmesi ...
Antalyali Turizmcinin Özel İzinli Hafta Sonu KKTC Seyahati KKTC'de Krize Yol Açtı
Antalya'dan Özel jetiyle gelen gelerek Karantina uygulamasına girmeden ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
KANTDER Başkanı Bülent Kantarcılar'dan AKOSDERE Yardım Eli

KANTDER Başkanı Bülent Kantarcılar'dan AKOSDERE Yardım Eli

  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
Antalya Tarih

Antalya Tarih

  ÇOK YORUMLANANLAR
  FACEBOOK
  TWITTER
 
 
Ana Sayfa Ne Var Ne Yok? Keşfet Şehir Rehberi Şehirde Gündem Kampanyalar
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva