• Dolar
    32,5990
  • Euro
    34,7807
  • Altın
    2.497,300
  • Bist-100
    9.525,000
   
18/22 °C

Parçalı Bulutlu
   
NE VAR NE YOK? KEŞFET ŞEHİR REHBERİ ŞEHİRDE GÜNDEM KAMPANYALAR FOTOĞRAFLAR VİDEOLAR

Başkan Böcek Resmen Açıkladı: “Falez Işıklandırma Projesi iptal edildi” 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Falez Işıklandırma Projesi”ni halkın ve sivil toplum örgütlerinin çevre hassasiyetini dikkate alarak tamamen iptal ettiğini açıkladı.

16.06.2021 - 12:33
Başkan Böcek Resmen Açıkladı: “Falez Işıklandırma Projesi iptal edildi”

Byturco Medya Grup Başkanımız Gazeteci Yazar Mehmet Kesim'in köşe yazısında gündeme getirdiği Antalya Büyük Şehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in ''bu kararından vaz geçer '' diyerek düşüncelerini iddialı bir şekilde yazdığı ,Antalya Büyük Şehir belediyesince iptal edildiği açıklanan  “Falez Işıklandırma Projesi” resmen Başkan Böcek tarafından iptal edildiği kamuoyu ile paylaşıldı..
Byturco Medya Grup Başkanımız Gazeteci Yazar Mehmet Kesim konuyla ilgili ikinci bir köşe yazısı yazarak ''Başkan Böcek Beni Yanıltmadı '' diyerek konu hakkındaki düşüncelerinin doğruluğunu  okurlarıyla köşe yazısında paylaşmıştı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Falez Işıklandırma Projesi’ni seçim projeleri arasında yer almasına ve onaylanmasına rağmen kamuoyunda bilgi kirliliğinden kaynaklı  hassasiyet oluşması, eleştiriler ve tartışmalar yaşanması üzerine geçtiğimiz aylarda durdurduğunu hatırlattı. 
Falez Işıklandırma Projesi’nin yaklaşık 25 yıldır belediye başkanları tarafından yapılmak istenen, birçok kez girişimde bulunulan ancak gerçekleştirilemeyen bir proje olduğunu ifade eden Başkan Böcek, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Antalya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’ndan aldığımız izinler ve belirlenen şartlar doğrultusunda projenin uygulamaya geçirilmesi planlanmaktaydı. Antalya Falez Aydınlatma Projesi; başlangıç olarak belirlenen 1 kilometrelik alanda, bölgeye canlılık kazandırılması, her yıl falezlerde yaşanan ölümlü kazalara yönelik güvenlik ve asayiş açısından tedbir sağlanması amacıyla falezlerin doğal yapı ve bölgede yaşanan canlılar ile ilgili Kurul’un belirttiği hassasiyetler esas alınarak ayrıca bunlara ilave birçok tedbirler alınarak hayata geçirilecekti” diye konuştu. 
Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, bazı çevreci kuruluşlar ve çevre hassasiyeti gösteren vatandaşlar tarafından falezlerdeki doğal yaşama zarar vereceği yönündeki görüşlerinin kamuoyunda yarattığı endişe ve eleştiriler üzerine “Falez Işıklandırma Projesi’ni tamamen iptal ettiğini açıkladı.
Başkan Böcek, ‘Planlı, Kurallı, Kimlikli Kent’ vizyonu ile halkımızın güvenini alarak geldiğimiz görevimizde, çevre odaklı her projemizde, siyasi görüş ayırt etmeksizin tüm kesimlerin fikirlerini dikkate alıyor, “Biz Birlikte Yaparız’ inancıyla kentin yararı için en doğru kararı vermeye özen gösteriyoruz. Yapıcı olan, çözüm sunan, doğru ve akılcı her görüş bizim için son derece kıymetlidir. Çevre ve doğa dostu Antalya hedefimiz doğrultusunda halkımızla inatlaşmadan, sivil toplum örgütlerinin ve kamuoyunun sesine kulak vererek, bilime ve tekniğe dayalı projelerimizle kamu yararını gözeterek hareket etmeye devam edeceğiz” diye konuştu. 

 

 
Kırcamisi İmarına Dava Açan Şehir Plancıları Odasına Tepki Büyüyor
 
DOB Özlemi Müze Bahçesinde Bitiriyor ''Yaza Merhaba Diyor''
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kırcamisi İmarına Dava Açan Şehir Plancıları Odasına Tepki Büyüyor
Kırcamisi İmarına Dava Açan Şehir Plancıları Odasına Tepki Büyürken ,Muratpaşa ...
Tarihi Kaleiçi sokakları sardunya kokacak
Antalya Büyükşehir Belediyesi, tarihi Kaleiçi sokaklarını binlerce çiçekle ...
Başkan Topaloğlu : Kemere Hizmet Bizden Takdir Halkımızdan
Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’nun göreve geldiği günden bu yana ...
 
Dokuma’nın merkezine üç yeni yatırım müjdesi
Kepez Belediyesi, ekonomik ve sosyal yaşamın en yoğun olduğu Dokuma semtinde, ...
Muratpaşa'dan Canlı heykellerle çevreye duyarlılık çağrısı
Antalya’da, Muratpaşa Belediyesi 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde, canlı ...
Prof.Dr.Erdoğan :Pandemi Dönemi Bağımlılıkları Artırdı
Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim ...
 
Antalya’nın ilk Sahaflar Çarşısı açıldı
Kepez Belediyesi’nin Dokuma Sanat Sokağı’na inşa ettiği ve 21 ahşap dükkandan ...
İşte Haziran Ayı Normalleşme Genelgesinin Ayrıntıları
İçişleri Bakanlığı Haziran Ayı Normalleşme Tedbirleri Genelgesinı 81 İl ...
Muratpaşa Yazı Yüzbinlerce Çiçekle Karşılıyor
Muratpaşa Belediyesi, yaz mevsimini parklarına dikeceği 500 bin çiçekle karşılıyor.
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
KANTDER'de Antalya Usulü Hibeş Etkinliği

KANTDER'de Antalya Usulü Hibeş Etkinliği

  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
Antalya Tarih

Antalya Tarih

  ÇOK YORUMLANANLAR
  FACEBOOK
  TWITTER
 
 
Ana Sayfa Ne Var Ne Yok? Keşfet Şehir Rehberi Şehirde Gündem Kampanyalar
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva