• Dolar
    32,4483
  • Euro
    34,5039
  • Altın
    2.474,580
  • Bist-100
    9.577,000
   
19/24 °C

Parçalı Bulutlu
   
NE VAR NE YOK? KEŞFET ŞEHİR REHBERİ ŞEHİRDE GÜNDEM KAMPANYALAR FOTOĞRAFLAR VİDEOLAR

Kırcamisi İmarına Dava Açan Şehir Plancıları Odasına Tepki Büyüyor 

Kırcamisi İmarına Dava Açan Şehir Plancıları Odasına Tepki Büyürken ,Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, CHP Antalya milletvekilleri Cavit Arı ve Rafet Zeybek’in de katıldığı Kırcami muhtarları, dernekleri toplantısında, “İstinaf Mahkemesi bir karar verecek.Umutsuz muyuz? Kesinlikle değiliz”dedi

15.06.2021 - 14:10
Kırcamisi İmarına Dava Açan Şehir Plancıları Odasına Tepki Büyüyor

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit  Uysal, son gelişmeleri değerlendirmek üzere 40 yıldır imar sorunun çözülmesini bekleyen Antalya şehir plancıları odasının açtığı iptal davaları yüzünden yargıya taşınan Kırcami imar planıyla ilgili , Kırcami’den mahalle sakinleri, muhtarlar, dernek temsilcileri ve sosyal medya gruplarıyla toplantılarına devam ediyor.
Geçen hafta iki ayrı toplantıda mahalle sakinleriyle buluşan Başkan Uysal, yeni haftanın ilk gününe de Kırcami gündemiyle başladı. Erdal İnönü Kent Parkı’nda Kırcami muhtarları, dernekleri ve sosyal medya gruplarıyla düzenlenen toplantıya tüm siyasi partilerin Antalya milletvekilleri de davet edildi.
Toplantıya CHP Antalya milletvekilleri Cavit Arı ve Rafet Zeybek,Kırcami Bölgesi geliştirme ve kültür yardımlaşma derneği başkanı Mustafa Ayanoğlu  katıldı. Forum gibi geçen toplantıda herkes tek tek söz aldı, sürece ilişkin değerlendirmelerini paylaştı.
Milletvekili Zeybek, sorunun çözümü için her türlü desteği vermeye hazır olduğunu belirtirken konuyu
TBMM’ye taşıyacağı sözünü verdi. Zeybek, “Hiç olmazsa mahkemeler, artık ne karar vereceklerse versinler ama Kırcami sorunu daha çok sürüncemede kalmasın. Nasıl çözülecekse çözülsün” diye konuştu. Cavit Arı ise Muratpaşa Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi’nin çözüm için son derece samimi adımlar attığını belirterek, “Belediyelerimizin samimiyetinde bir eksiklik olduğunu söyleyebilir miyiz? Hepimiz bu işin çözülmesi gerektiğini savunuyoruz. Çünkü bu olayın bir de sosyal tarafı var” diye konuştu.

Başkan Uysal ise, Kırcami imar planlarını iptal eden mahkemenin 3 gerekçeye dayandığını söyledi.
Gerekçelerin hukuka aykırı olduğunu belirten Başkan Uysal, şöyle konuştu:
“1/100 bin ölçekli Çevre Düzeni Nazım İmar Planı’nı gerekçe gösteriyorlar. 100 binlik her yerde olan plan değil. Antalya’da var ama yürütmesi durmuş. Yok yani. Dolayısıyla gerekçe oluşturamaz buraya. ‘Tarım alanı’ deniyor. Bilirkişi raporuyla çürütülmüş. İçişleri Bakanlığı’nın kamu yararı kararı bir diğer gerekçe. İptal edilmemiş bir kamu yararı kararı var. Danıştay’da mahkemesi sürüyor. Süreç şimdi Konya Bölge İdare Mahkemesi’nde, istinafta. İstinaf mahkemesi bir karar verecek. Umutsuz muyuz?
Kesinlikle değiliz.”
Başkan Uysal’ın Kırcami toplantıları öğleden sonra siyasi partilerin Muratpaşa yönetimleriyle devam etti. Toplantıya, CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, İYİ Parti İlçe Başkanı Semih Tayfur ve AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Nedim Tekeli katıldı.

KIRCAMİSİ HALKINDAN İPTAL DAVASINI AÇAN ŞEHİR PLANCILARI ODSINA TEPKİ BÜYÜYOR,.ÇÖZÜM İSTENİYOR

40 Yıldır  sürüncemede kalan Kırcami imar planının gerçekleşmesi için Antalya'da tüm siyasi partilerin,konunun muhatabı Muratpaşa ve Büyükşehir belediyesinin çözüm ürettiklerini, belediye seçimi döneminde İmara girmiş yeni tapularının Çevre ve şehircilik bakanı Murat Kurum ve AK Parti Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel tarafından ayrı bir törenle  Muratpaşa belediye Başkanı Ümit Uysal tarafından   davul zurna eşliğinde  veridiğini belirten Kırcami sakinleri, tapuda işlemlerde  ve emlak vergisnde bir yıldır imarlı arsa bedeli üzerinden vergileri yatırıyoruz. Antalya şehir plancıları odası başkanı Ebru Manavoğluna sormakl istiyoruz 'bizim anayasal hakkımız tapulu yerlerimiz atadan kalma  hazine deyil vakıf deyil 2 B deyil ,arazilerimizde artık tarım yapamıyoruz , Muratpaşa belediyesi kanuna uygun %40 zayiatla  0.80 emsalle kanuni olarak belediyece  imar getirilmişken  mahkemeye dava açma sebebi nedir ?   Bizler onbinlerce kişi bunu anlamış deyiliz tüm siyasi partiler (AK Parti,CHP,İYİ Parti,MHP,DSP  ),muhtarlar ,kırcamisi derneği ,Muratpaşa belediyesi ,Büyükşehir belediyesi ,onbinlerce Kırcamisi sakini  bu konuda birlik beraberlik içerisinde  Kırcamisi İmarı için çalışırken ,Antalya şehir plancılar odasından başkanından yönetiminden neden dava açıldığı konusunda  açıklama ve çözüm bekliyoruz.İmar iptal davası açılması  yüzünden mağduruz,Bu konunun bir an önce çözümlenmesini bekliyoruz Bizlerde yasal olarak her türlü şartlarda ,adelete güvenerek ,hakkımızı aramaya devam edeceğiz ,  sorun  bir an önce çözülmeli mağduriyetimiz giderilmeli  dediler.

 
Tarihi Kaleiçi sokakları sardunya kokacak
 
Başkan Böcek Resmen Açıkladı: “Falez Işıklandırma Projesi iptal edildi”
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tarihi Kaleiçi sokakları sardunya kokacak
Antalya Büyükşehir Belediyesi, tarihi Kaleiçi sokaklarını binlerce çiçekle ...
Başkan Topaloğlu : Kemere Hizmet Bizden Takdir Halkımızdan
Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’nun göreve geldiği günden bu yana ...
Dokuma’nın merkezine üç yeni yatırım müjdesi
Kepez Belediyesi, ekonomik ve sosyal yaşamın en yoğun olduğu Dokuma semtinde, ...
 
Muratpaşa'dan Canlı heykellerle çevreye duyarlılık çağrısı
Antalya’da, Muratpaşa Belediyesi 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde, canlı ...
Prof.Dr.Erdoğan :Pandemi Dönemi Bağımlılıkları Artırdı
Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim ...
Antalya’nın ilk Sahaflar Çarşısı açıldı
Kepez Belediyesi’nin Dokuma Sanat Sokağı’na inşa ettiği ve 21 ahşap dükkandan ...
 
İşte Haziran Ayı Normalleşme Genelgesinin Ayrıntıları
İçişleri Bakanlığı Haziran Ayı Normalleşme Tedbirleri Genelgesinı 81 İl ...
Muratpaşa Yazı Yüzbinlerce Çiçekle Karşılıyor
Muratpaşa Belediyesi, yaz mevsimini parklarına dikeceği 500 bin çiçekle karşılıyor.
Başkonsolos Beyazbayram'dan Başkan Uysal'a Veda Ziyareti
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Bakü Büyükelçisi olarak atanan ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
	 Muratpaşa'da Sokak köpeklerin özel yaşam alanı

Muratpaşa'da Sokak köpeklerin özel yaşam alanı

  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
Antalya Tarih

Antalya Tarih

  ÇOK YORUMLANANLAR
  FACEBOOK
  TWITTER
 
 
Ana Sayfa Ne Var Ne Yok? Keşfet Şehir Rehberi Şehirde Gündem Kampanyalar
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva