• Dolar
    32,5563
  • Euro
    34,8676
  • Altın
    2.427,860
  • Bist-100
    9.645,000
   
19/24 °C

Parçalı Bulutlu
   
NE VAR NE YOK? KEŞFET ŞEHİR REHBERİ ŞEHİRDE GÜNDEM KAMPANYALAR FOTOĞRAFLAR VİDEOLAR

Malazgirt Zaferi’ne atfen Cemil Meriç Kitaplığı’na 1071 kitap 

Özel Envar Okulları, Türklere Anadolu’nun kapılarını açan ‘Malazgirt Zaferi’ne atfen müze konseptindeki Cemil Meriç Kitaplığı’na, 1071 adet kitap bağışında bulundu.

14.04.2021 - 21:58
Malazgirt Zaferi’ne atfen Cemil Meriç Kitaplığı’na 1071 kitap

Kepez Belediyesi’nin eski Dokuma Fabrikası’na enerji sağlayan trafo binasını restore ederek kütüphaneye dönüştürdüğü Cemil Meriç Kitaplığı’na kitap bağışları tüm hızıyla devam ediyor. Şahıs, kurum ve kuruluşlar, sivil toplum örgütlerinin binlerce kitapla destek verdiği kitap bağış kampanyası, özel bağışlarla daha da anlam kazanıyor. Özel Envar Okulları, Türklere Anadolu’nun kapılarını açan ‘Malazgirt Zaferi’ne atfen müze konseptindeki Cemil Meriç Kitaplığı’na, 1071 adet kitap bağışında bulundu. Envar Eğitim Kurumları Kurucu Temsilcisi Dr. Mehmet Karakayalı ve Liseler Müdürü Mehmet Ali Sarıca, kitapları Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’ye teslim etti.
Gençlere, geleceğe yatırım
Envar Koleji’nin bölgenin en önemli eğitim kurumlarından birisi olduğunu belirten Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Bizim bölgemizde gençlerimize bilgiyi çok farklı bir ortamda yüklüyorlar. Gerçekten çok da güzel insanlar yetiştiriyorlar. Envar Koleji, bölgemize ışık saçıyor. Onlara çok teşekkür ediyoruz. Envar Kolejinin en önemli özelliklerinden bir tanesi de, toplumumuzun hızla bir bilgi toplumu olduğu çağımızda, çok büyük bir hevesle gençlere, geleceğe yatırım yapması… Bende bölgenin bir belediye başkanı olarak bunu gördüm, hissettim, yaşadım. Onlarla birlikte beraber projeler yapmakta bizim için büyük bir mutluluk vesilesiydi. ” dedi.
Envar’dan 1071 kitap
Envar Koleji’nin tam 1071 kitap bağışladığını belirten Tütüncü, “Anadolu'nun kapılarının Türklere açıldığı bu özel tarihi 1071 adet kitapla Cemil Meriç kütüphanemizde yaşatmak istediler. 2000 yılından itibaren Dr. Mehmet Karakayalı ile birlikte Akdeniz Kültür ve İletişim Kulübü(AKİK) çatısı altında şehrin duvarlarını kültürle örmek, sanatla örmek, bilginin, ilmin, öğrenmenin merkeze alındığı bir toplum yapısına kavuşmak bizim en büyük hayalimizdi. Şehrin en zengin kütüphanesini kurmak bize nasip oldu, ancak bu kütüphaneyi kurma fikri AKİK çatısı altında birlikte beraberce çalışma yaptığımız yıllarda filizlenmişti.” diye konuştu.
Kitaplar kalpleri birleştiriyor
“İnşallah önümüzdeki süreçte kütüphanelerle ilgili özellikle 2023 yılına dair önemli müjdelerimiz olacak.” diye sözlerini sürdüren Tütüncü, “Kitaplar kalpleri birleştiriyor. Bugün bir kez daha kalpleri birleştirdi. Envar Koleji’ne, çok değerli müdürüne, öğretmenlerine ve öğrencilerine ben çok teşekkür ediyorum.  Özel teşekkürü de,  Dr. Mehmet Karakayalı’ya yapmak istiyorum. Birlikte kurduğumuz hayalleri gerçekleştirmek bize büyük bir mutluluk veriyor. Kitap bağış kampanyasına, kitap desteklerinin daha da geleceğini ifade ettiler. Bu beni daha da mutlu etti. İnşallah bu şehrin güzel insanlarına,  gelecek kuşaklarına, yarınlarına, birlikte beraberce gönül gönüle daha çok kitap vereceğiz. Daha çok kitap bağışlayacağız.  Daha çok kütüphane yapmaksa,  çok farklı bir mutluluk olacak. ”dedi.
Tütüncü’ye teşekkür
Envar Eğitim Kurumları Kurucu Temsilcisi Dr. Mehmet Karakayalı da, “Bu fırsatı bize sağladığı için başkanımıza gerçekten çok teşekkür ediyoruz. Çok duygulandım. Çocuklarımızın kitapla buluşmasını, bir kütüphanenin temelinde harcının olmasına vesile olmasından dolayı da kendine çok teşekkür ediyorum. Şehrimize gerçekten çok güzel, kalıcı, yüzyılları devam ettirecek bu projeleri yaptığı içinde, Cenab-ı Allah'tan başkanıma daha nice ömürler ve nice hizmetler nasip etmesini temenni ediyorum.” diye konuştu. 

 
Elmalı'da yolları Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’na hazırlanıyor
 
Sahillerde İskelesi Bulunan Tesisler Dikkat
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Babası Ahmet Ünsal İçin Yazdığı Kitabı Başkan Uysal'a Hediye Etti
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 2018’de 92 yaşında hayata veda ...
‘Atatürk Akdeniz Kıyısında’ Töreni ve Karma Sergisi
Atatürk’ün Antalya’ya gelişinin 91’inci yılı ‘Atatürk Akdeniz Kıyısında’ ...
Türk Ocakları Antalya Şubesi Bağışıyla Meriç Kitaplığı’na ‘Onat Köşesi’
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Türk Ocakları Antalya Şubesi tarafından ...
 
7. Ulusal Müzik Ödülleri Yarışması Başvuruları Başladı
Kepez Belediyesi’nin amatör sanatçıların teşvik edilerek yeni yeteneklerin ...
'Five Eyes' Filminin Çekimleri Kaleiçinde Sürüyor
Kaleiçinde ve EXPO alanında devam eden Filmin çekimleri, mart ayı sonuna ...
Rektör Özkan’dan Prof. Dr. Havva İşkan Işık’a Vefa Plaketi
Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Patara Antik Kenti ...
 
Kaleiçi Müzik Yarışması Heyecanı Cazla Devam Ediyor
Antalya’da Muratpaşa Belediyesi'nin online olarak gerçekleştirdiği Kaleiçi ...
Sömestr Tatili Müzikle Renklendi
Antalya Büyükşehir Belediyesi, sömestr tatilini şehrin farklı noktalarında ...
Kütüphanenin duvarında Dokuma’nın hatırası
Kepez Belediyesi’nin, kütüphaneye dönüştürdüğü eski Dokuma Fabrikası’nın ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
AKDÜ Rektörlüğü koltuğunda Çocuklar Oturdu

AKDÜ Rektörlüğü koltuğunda Çocuklar Oturdu

  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
Antalya Tarih

Antalya Tarih

  ÇOK YORUMLANANLAR
  FACEBOOK
  TWITTER
 
 
Ana Sayfa Ne Var Ne Yok? Keşfet Şehir Rehberi Şehirde Gündem Kampanyalar
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva