• Dolar
    32,3479
  • Euro
    35,1166
  • Altın
    2.310,380
  • Bist-100
    9,080
   
15/20 °C

Parçalı Bulutlu
   
NE VAR NE YOK? KEŞFET ŞEHİR REHBERİ ŞEHİRDE GÜNDEM KAMPANYALAR FOTOĞRAFLAR VİDEOLAR

Tarım sektörü Akdeniz Üniversitesinde buluştu 

Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile dünyanın en büyük tarım sektörü fuarlarından biri olan Growtech’in birlikte organize ettiği Growtech Kampüste fuarında tarım sektörü temsilcileri ile öğrenciler bir araya geldi.

26.05.2022 - 13:50
Tarım sektörü Akdeniz Üniversitesinde buluştu

Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde gerçekleştirilen fuara Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Toker, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Erkan, Antalya İl Tarım ve Orman Müdürü Gökhan Karaca, Growtech Fuar Direktörü Engin Er, Antalya Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp, Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü (BATEM)  Müdürü Abdullah Ünlü,  özel sektör firma temsilcileri, Fakülte Dekanları, Akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
SEKTÖRÜN İHTİYAÇLARI BİZİM İÇİN ÖNEMLİ
Fuarın açılışında konuşan Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Toker, ‘Değerli Firma temsilcileri sizlerin fikirleri de bizler için çok önemli. Bizler sizlerin ihtiyaçlarınızı da göz önüne alarak eğitimlerimizi revize etmeye açığız.  Bu konuda sizlerden geri dönüş bekliyoruz. Böylece sektörün ihtiyaçları doğrultusunda öğrenci yetiştirerek hem sektörün hem öğrencilerimizin, genel olarak da ülke tarımının faydasına olacak bir eğitim sistemi ortaya koyabiliriz.’ diye konuştu.
GELENEKSEL HALE GETİRECEĞİZ
Fuarın açılışında konuşan Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Erkan, ‘Tarımın başkenti Antalya’da geleneksel olarak düzenlenen Growtech Fuarı’nı bu kez kampüsümüze taşıdık. “Growtech Kampüste” fuarını da geleneksel hale getirerek inşallah her yıl kampüsümüzde devam ettireceğiz. Bugün aramızda bulunan 60’a yakın tarım firmamıza da ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu fuar sayesinde öğrencilerimiz firmalarımızın üst düzey yöneticileri ve insan kaynakları sorumluları ile birebir iletişim kurma fırsatı yakalayacaklar. Sevgili öğrencilerimize de bu fırsatı iyi değerlendirmelerini tavsiye ediyorum.’ diye konuştu.
BİR AY DEĞİL 6 AY STAJ YAPACAKLAR
Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi olarak Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek mezun olan öğrencilerine 30 günlük yaz stajı yerine 6 aylık staj yaptıracaklarını belirten Dekan Erkan, ‘Bundan sonra öğrencilerimiz 3 sınıfta değil son sınıfta yani 7. yarıyılın sonunda 6 aylık stajlarını yaparak mezun olacaklardır. Bu sistemle mezun olan öğrencilerimiz yaparak daha donanımlı bir şekilde Antalya’nın ve Türkiye’nin farklı tarım firmalarında ülke tarımına hizmet üretmeye devam başlayacaklardır.’ şeklinde konuştu.
FARKLI KONU BAŞLIKLARINDA SEMİNERLER
Fuar organizasyonu çerçevesinde fuarla eş zamanlı olarak Ziraat Fakültesi konferans salonunda bir dizi seminer de gerçekleştirildi. Sera Konstrüksiyon Donanım ve Ekipman Üreticileri ve İhracatçıları Derneği (SERKONDER) Başkanı Halil Kozan, ‘Türkiye’de Seracılık ve Alternatif Enerji Kaynakları’ konulu semineri, Türkiye Tohumcular Birliği (TÜRKTOB) Başkanı Savaş Akcan ‘Gıda Savaşlarını Tohum Kazanacak-Geleceğin Mesleği: Tohumculuk’ konulu semineri, Gübre Üreticileri İthalatçıları ve İhracatçıları Derneği (GUİD) Başkan Yardımcısı Gökhan Uzunoğlu, ‘Her Geçen gün Büyüyen Gübre sektörü’ konulu semineri, Basınçlı Sulama Sanayicileri Derneği (BASUSAD) Başkanı Rahmi Çakarız, Türkiye’de Tarımsal Sulamada Dünümüz, Bugünümüz, Yarınımız’ konulu semineri gerçekleştirdi.
 
Fuar sonunda Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Toker ve Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Erkan fuara katılan firmaların stantlarını ziyaret ederek teşekkür belgesi takdim etti.

 
Muratpaşa'da Yöreler Renkler Festivali başlıyor
 
Operada “Seslerin Büyüsü” konseri 31 Mayıs Salı akşamı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rektör Prof. Dr. Özkan, ödül kazanan öğrencileri ağırladı
Akdeniz Üniversitesi ev sahipliğinde 26’ncısı düzenlenen Ulusal Antalya ...
Deneyap Türkiye 4. Faz Başvuru Süreci Başladı
4. faz kapsamında yapılacak sınav ile birlikte Deneyap Türkiye projesi ...
Akdeniz Üniversitesi ve Büyükşehir Belediyesinden Ortaklaşa Proje
Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan ile Antalya Büyükşehir ...
 
Başkan Topaloğlu Plaketini Vali Yazıcının Elinden Aldı
Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Antalya Valisi Ersin Yazıcı’nın, ...
Su Ürünleri Fakültesi’nde Dünya Su Günü Paneli
Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi tarafından 22 Mart Dünya Su ...
Rektör Özkan'dan Erdoğan'a Dev Bütçe Teşekkürü
Akdeniz Üniversitesi Bilimsel Araştırma Vadisi projesi için Cumhurbaşkanlığı ...
 
Akdeniz Üniversitesi'nde Fakülteler İlklere İmzayı Sürdürüyor
Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Aksu Çiftliği’nde ilk olarak verim ...
Akdeniz Üniversitesin'den Yükseköğretimde kalite için akademik iş birliği
Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi tarafından ilk kez, ...
Rektör Özkan, sağlık turizminde yüzde 142 oranında yükselişteyiz
Akdeniz Üniversitesi’nin sağlık turizminde her geçen gün yükselen bir ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden iki önemli protokol

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden iki önemli protokol

  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
Antalya Tarih

Antalya Tarih

  ÇOK YORUMLANANLAR
  FACEBOOK
  TWITTER
 
 
Ana Sayfa Ne Var Ne Yok? Keşfet Şehir Rehberi Şehirde Gündem Kampanyalar
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva